Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών όταν ένας γερανός κατέρρευσε χθες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, ανέφερε η αρχή πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ τουλάχιστον 238 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

"Όι τραυματίες αλλά και τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν θύματα στην τοποθεσία", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ικχμπαρίγια ο στρατηγός Σουλεϊμάν αλ Αμρ, επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας. Ο δυνατός άνεμος και η βροχή ξερίζωσαν δέντρα και ταρακούνησαν γερανούς στην περιοχή, πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Ελάχιστες πληροφορίες μεταδίδονται σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ωστόσο στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Mία ώρα νωρίτερα, η αρχή πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεμένους προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φορά και στον χώρο αυτό έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά πολλοί γερανοί που χρησιμοποιούνται στις εργασίες αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή