Τουρκία: Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από βόμβα ανταρτών του PKK

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από βόμβα ανταρτών του PKK

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κούρδοι μαχητές σκότωσαν δύο αστυνομικούς σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα σημείο ελέγχου στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Ντιγιάρμπακιρ, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις. Τουρκικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ελικόπτερα και μονάδες καταδρομών βομβάρδισαν μια ορεινή περιοχή όπου είχαν καταφύγει μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έπειτα από την επίθεση στο σημείο ελέγχου στην επαρχία Σιρνάκ, σκοτώνοντας έξι από αυτούς, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Ένας αστυνομικός φέρεται να έχασε τη ζωή του σε ένα άλλο επεισόδιο.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε πως επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστορικό τομέα Σουρ. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις εκεί. Σε άλλες κεντρικές περιοχές της πόλης, η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και πίδακες νερού εναντίον μικρών ομάδων νεαρών που έριχναν πέτρες και προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά τον τομέα Σουρ, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κάλεσε το τουρκικό κράτος και την ηγεσία του PKK πέρα από τα σύνορα στα όρη Καντίλ του Ιράκ να σταματήσουν τη βία και να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες. "Τόσο η Άγκυρα όσο και το Καντίλ πρέπει να πάρουν μια θέση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόσμου με ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο σχέδιο", είπε. "Ακόμη και αν το τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων έχει ανατραπεί εναπόκειται σε εμάς να το στήσουμε και πάλι στη θέση του".

Το PKK εξαπέλυσε επίσης σήμερα επίθεση με πυραυλοκίνητες χειροβομβίδες και τουφέκια στον τομέα Σιλβάν της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλον έναν, δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή ασφαλείας. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως και σε εκείνη την περιοχή έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή