Ερευνα για τα αίτια του φονικού στην Κάτω Αχαΐα, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Ερευνα για τα αίτια του φονικού στην Κάτω Αχαΐα, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Τα ακριβή αίτια που «όπλισαν» το χέρι του 15χρονου, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του 17χρονου και να τον τραυματίσει θανάσιμα στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα την περασμένη Κυριακή, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο ανήλικοι είχαν διαπληκτιστεί και ο 17χρονος είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο και του είχε σκίσει την μπλούζα που φορούσε, με αποτέλεσμα να φύγει ημίγυμνος από το προαύλιο. Μέσα από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί, προσπαθούν να μάθουν γιατί διαπληκτίστηκαν οι δύο ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φέρεται να είχε πλησιάσει την αδελφή του 17χρονου, αλλά ο τελευταίος αντιδρούσε. Επίσης, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 15χρονου, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκφοβισμού εις βάρος του δράστη.

Αμέσως μετά τον διαπληκτισμό, ο 15χρονος έφυγε από το προαύλιο του σχολείου, πήγε στο σπίτι ενός θείου του απ’ όπου πήρε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του και επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα, έστρεψε το όπλο εναντίον του 17χρονου και τον πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ο 17χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του. Τα άλλα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο προσπαθούσαν να κρυφτούν, ενώ αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία. Οταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σχολείο, βρήκαν εκεί τον 15χρονο και τον συνέλαβαν.

Χθες το μεσημέρι ο 15χρονος οδηγήθηκε, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μαζί του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η 42χρονη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Αφέθηκε ελεύθερη, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έχει ενισχυθεί το Τμήμα της Κάτω Αχαΐας με αστυνομικούς από την Πάτρα, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην Κάτω Αχαΐα τουλάχιστον μέχρι να γίνει η κηδεία του 17χρονου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή