3 μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση

3 μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεβασμός, η επικοινωνία, η αγάπη, η τρυφερότητα και η κατανόηση είναι απαραίτητα σε μια υγιή και ισορροπημένη σχέση. Πως μπορούμε, όμως, να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση, όταν δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε σε μια απλή διαφωνία στο σπίτι ή πώς να αντιμετωπίσουμε το καθημερινό άγχος που μας δημιουργεί μια σχέση;

Η συμβίωση, οι υποχρεώσεις και ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος συχνά δημιουργούν προβλήματα σε μια σχέση.  Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Brigham Young, τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν επιλέγουν να λειτουργούν σαν μια ομάδα και όχι μεμονωμένα, στα εμπόδια που συναντούν καθημερινά. Για παράδειγμα, οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να γίνονται κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης που εξυπηρετεί και τους δύο. Όταν το ζευγάρι λειτουργεί σαν μια ομάδα, άσχετα με το ποια είναι η υποχρέωση του καθενός, δύσκολα κάποιος αισθάνεται αδικημένος.

Η επικοινωνία είναι το μυστικό κάθε υγιούς μακροχρόνιας σχέσης. Η ουσιαστική επικοινωνία, βέβαια, δεν είναι και κουραστική για το ζευγάρι. Μην ξοδεύετε τον χρόνο σας κουβεντιάζοντας λεπτομερώς για ένα θέμα, αλλά βρείτε ένα τρόπο να εκφράζετε τις επιθυμίες σας και τα συναισθήματά σας με ευθύ και κατανοητό τρόπο ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τόσο τα πρακτικά όσο και τα πιο σοβαρά θέματα της σχέσης σας.

Μην ξεχνάτε να δείχνετε καθημερινά την αγάπη σας και την τρυφερότητά σας. Μικρές, απλές πράξεις που δείχνουν πόσο υπολογίζετε το ταίρι σας, όπως ένα τρυφερό σημείωμα ή ένα κομπλιμέντο, μπορούν να κρατήσουν τη σχέση σας δυνατή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή