Εκλεισε η εταιρεία κρατήσεων Airfasttickets

Εκλεισε η εταιρεία κρατήσεων Airfasttickets

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λουκέτο» έβαλε η Airfasttickets, οι υπάλληλοι της οποίας έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για τη διεκδίκηση των μισθών των τελευταίων μηνών που τους οφείλονται από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.

Το κλείσιμο του διαδικτυακού γραφείου στη χώρα μας ήρθε ως φυσική συνέχεια της πτώχευσης των εταιρειών της Airfasttickets στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Πάντως, το κώδωνα του κινδύνου για την εταιρεία είχε κρούσει περίπου έναν χρόνο πριν η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ), οπότε ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, προβάλλοντας ως κύρια αιτία την καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων από την πλευρά του.

Η εταιρεία μετά την εξέλιξη αυτή δεν κατάφερε να ορθοποδήσει, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων προς αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές του 2014, η Airfasttickets επιχείρησε να επανέλθει στο προσκήνιο εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την πώληση μετοχικού πακέτου της σε μεγάλες κινεζικές εταιρείες. Οι διαπραγματεύσεις ως φαίνεται δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα ρευστότητας για το ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ τα οικονομικά του προβλήματα έφθασαν στο αποκορύφωμα πριν από την οριστική του πτώση με την επιβολή των capital controls τον περασμένο Ιούλιο στη χώρα μας.

Εξάλλου, η Airfasttickets είχε καταγγελθεί από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία για την υιοθέτηση μεθόδων πωλήσεων που δημιουργούσαν σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, ταξιδιωτικά γραφεία είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων διαθέτοντας κατά καιρούς αεροπορικά εισιτήρια όχι μόνο κάτω του κόστους της χονδρικής, αλλά και κάτω από το ύψος των φόρων και των τελών. Τα γραφεία κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα για το εν λόγω θέμα απαγορεύοντας στην Airfasttickets να πωλεί εισιτήρια με αυτό τον τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή