Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σχετική έκπληξη επεφύλαξαν οι βραβεύσεις της φετινής Μόστρα της Βενετίας, η οποία έριξε αυλαία το Σάββατο. Το Χρυσό Λιοντάρι κατέληξε στον πρωτοεμφανιζόμενο Λορέντσο Βίγκας (φωτ.) από τη Βενεζουέλα, για το δραματικό «From Afar», ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Αργεντίνο Πάμπλο Τραπέρο, για το «El Clan». Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις –όχι άδικες πάντως– επιλογές προφανώς έπαιξε ο λατινοαμερικάνος σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής του φεστιβάλ.

(…) Εχουν περάσει 48 χρόνια από τη μεγάλη κινηματογραφική τους συνάντηση στο «Ξυπόλυτοι στο πάρκο» του Τζιν Σακς. Τους ξαναείδαμε το 1979 στον «Ηλεκτρικό καβαλάρη» του Σίντνεϊ Πόλακ και τώρα δημοσιεύματα φέρνουν ξανά τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Τζέιν Φόντα μαζί σε νέα κινηματογραφική παραγωγή με την υπογραφή του Netflix. Πρόκειται για τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Κεντ Χαρούφ, «Our Souls at Night».

(…) Πανέτοιμοι για την παγκόσμια περιοδεία τους το 2016, με πρώτη εμφάνιση στην Κίνα, δηλώνουν οι Iron Maiden, οι οποίοι επιστρέφουν στη σκηνή μετά την πλήρη αποθεραπεία του βασικού μουσικού της ομάδας, Bruce Dickinson. Η περιοδεία τους θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και περιλαμβάνει συναυλίες στο Μεξικό, την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τον Καναδά. Μετά την Κίνα θα επισκεφτούν την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Νότιο Αφρική, ενώ το καλοκαίρι αναμένονται συναυλίες στην Ευρώπη.

(…) Πέρασαν ήδη 15 χρόνια από την ξαφνική απώλεια της σκηνοθέτιδας, ηθοποιού και μεταφράστριας Ελευθερίας Σαπουντζή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος που φέρει το όνομά της έχει καθιερώσει, κάθε δύο χρόνια, τη βράβευση μιας νεαρής δημιουργού κάτω από 30 ετών, που να έχει διακριθεί στη σκηνοθεσία, την ηθοποιία ή τη μετάφραση. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 3.000 ευρώ και φέτος η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός και την απονομή του βραβείου θα κάνει η Μπέτυ Αρβανίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή