Μπαλτάς κατηγορεί Φορτσάκη για τα κενά στα σχολεία

Μπαλτάς κατηγορεί Φορτσάκη για τα κενά στα σχολεία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατηγορεί τον τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Θεόδωρο Φορτσάκη για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

«Παρά το πλήθος δημοσίων τοποθετήσεων, συνεντεύξεων και δελτίων Τύπου, ο κ. Φορτσάκης επανέρχεται στα κενά των σχολείων. Εμφανίζεται να αγνοεί ότι, όχι μόνον οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολόγησαν την λειτουργία των σχολείων μέσω αναπληρωτών, αλλά και ότι φέτος παρουσιάστηκαν δύο νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή έναρξη της διδακτικής χρονιάς σε ορισμένα σχολεία» αναφέρει ο κ. Μπαλτάς, απαντώντας στη δήλωση του κ. Φορτσάκη ότι «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει πάνω από 250 σχολεία κλειστά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών να ξεπερνούν τις 21 χιλιάδες. Η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ διέλυσε και την Παιδεία καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά: το κλείσιμο των σχολείων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Η απελθούσα κυβέρνηση ήταν τραγικά ανεπαρκής και στην Παιδεία, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή