Ερχεται το πολυπόθητο dislike στο Facebook

Ερχεται το πολυπόθητο dislike στο Facebook

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είσαστε χρήστης του Facebook και δεν σας αρέσει η ανάρτηση που εμφανίζεται στον «τοίχο» σας; Mπορείτε, πλέον, να δηλώσετε τη απαρέσκειά σας πατώντας απλώς ένα κουμπί, το dislike, που θα μπορούσε να ονομαστεί και το «κουμπί της δυσαρέσκειας». Tη σχετική ανακοίνωση έκανε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στην ουσία, η εμφάνιση του «κουμπιού της δυσαρέσκειας» θα επιτρέψει στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να εκδηλώσουν την κακία τους. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί χρήστες είχαν αιτηθεί τη δημιουργία του, πιστεύοντας ότι ήταν απαραίτητη η ύπαρξη ενός αντίπαλου δέους στο κουμπί like, με το οποίο εκδηλώνει κανείς ότι κάποια ανάρτηση του αρέσει. Αυτό το κουμπί δημιουργήθηκε το 2009.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε ότι το «κουμπί της δυσαρέσκειας» έχει μεγάλη ζήτηση σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα επιθυμούσε να χρησιμοποιηθεί για να «μαυρίζονται» οι αναρτήσεις των άλλων χρηστών. Ο ίδιος πιστεύει ότι ιδανικά το dislike θα χρησιμοποιείται σε αναρτήσεις όπου κανείς νοήμων και ευαίσθητος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να βάλει like, όπως, για παράδειγμα, στην ανακοίνωση ενός θανάτου. Κατά πόσο οι χρήστες του Facebook πρόκειται να ακούσουν τις παραινέσεις του Ζούκερμπεργκ παραμένει άκρως αμφίβολο, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν το dislike προκειμένου να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Ενα άλλο πρόβλημα που σημειώνουν οι αναλυτές είναι ότι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι δεν θα θέλουν να δουν τα προϊόντα τους να μαυρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οπως και να έχει, το dislike θα δοκιμαστεί εκτενώς πριν καθιερωθεί η χρήση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή