Πολιτική θύελλα με Αλ. Φλαμπουράρη

Πολιτική θύελλα με Αλ. Φλαμπουράρη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική θύελλα ξέσπασε με επίκεντρο τον τέως υπουργό Επικρατείας, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και την υπόθεση της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για ανάληψη έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χθες, υπό την πίεση των καταγγελιών και του γενικευμένου αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης για εξηγήσεις, ο κ. Φλαμπουράρης έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία. Προκαλεί, πάντως, εντύπωση ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να εμπλακεί στο θέμα και το σχόλιο ήταν ότι «θα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης, το ζήτημα δεν είναι πολιτικό για να απαντήσει το κόμμα». Στο ίδιο μήκος κύματος, της αποστασιοποίησης από την υπόθεση, κινήθηκε και ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση σε βάθος, για να προσθέσει ότι «αν υπάρχει παραβίαση του νόμου από τον Φλαμπουράρη, δέχομαι κάθε κριτική». Ο τέως υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, εξέφρασε την άποψη (MEGA) ότι πρόκειται για «ηθικό θέμα, που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει», για να προσθέσει ότι «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση προκάλεσαν σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση. Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε (Newsit)  ότι «δεν μπορεί (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) να βγάζει αφίσες με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ είναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα» και πρόσθεσε: «Τι θέλει να του πω; Να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βάλω μέσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη;». Εξηγήσεις για το θέμα ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης. «Ως προς τον κ. Φλαμπουράρη, λέμε κάτι πολύ απλό. Να δώσουν στη δημοσιότητα τη συμβολαιογραφική πράξη από την οποία φαίνεται ότι ο κ. Φλαμπουράρης έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του. Αν το κάνουν αυτό ο θόρυβος θα σταματήσει. Εχω μια απορία: όταν η κουβέντα για τη διαφθορά πάει να γίνει πιο συγκεκριμένη, τα μεγάλα κόμματα σιωπούν. Εμείς αντιθέτως βγαίνουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Απαιτούμε λοιπόν από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, αν θέλουν να μιλήσουν για διαφθορά, να πουν συγκεκριμένα πράγματα. Δεν λέει κανένας τίποτα συγκεκριμένο» τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Φλαμπουράρη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε (Ρ/Σ ΒΗΜΑ) ότι υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον υπουργό. «Αυτό αφορά και τις εταιρείες τις οποίες μετέχει ως μέτοχος, ως κύριος μέτοχος, οι οποίες δεν μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο, ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αυτό αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή, αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν βουλευτής, ήταν όμως υπουργός Επικρατείας. Αρα εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του υπουργού».

Μεταβίβαση μετοχών

Ο κ. Φλαμπουράρης, σε απάντηση που έδωσε, την οποία συνόδευσε από έγγραφα, ανέφερε ότι από το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας παραιτήθηκε από τις 26 Ιανουαρίου 2015 και την ίδια ημερομηνία μεταβίβασε τις μετοχές που κατείχε, για τις οποίες θα αποζημιωθεί σε δόσεις, η καταβολή των οποίων αρχίζει από τον προσεχή Νοέμβριο. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών δεν παρουσιάζεται συμβολαιογραφική πράξη, αλλά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στον κ. Φλαμπουράρη και έτερο μέτοχο της εταιρείας. Η μόνη βεβαίωση της ημερομηνίας σύναψής του προκύπτει από την επικύρωση γνησίου υπογραφής, η οποία, μάλλον ασυνήθιστο, εμφανίζεται να έχει γίνει από υπηρεσία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι από κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή