Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 25 κορυφαία παγκοσμίως, σύμφωνα με την TripAdvisor

Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 25 κορυφαία παγκοσμίως, σύμφωνα με την TripAdvisor

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο για το 2015 συμπεριέλαβε η TripAdvisor το Μουσείο της Ακρόπολης, με βάσει τις προτιμήσεις των χρηστών της.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο δημοσιοποίησε, χθες, τις διαθέσιμες λίστες της για φέτος με τα κορυφαία μουσεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ανά ήπειρο και ανά χώρα.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κατέλαβε την 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο, την 8η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και την 1η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα.

Την 1η θέση στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Αντίστοιχα, την 1η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στην Ευρώπη κατέλαβε το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι.

Τη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα μετά το Μουσείο της Ακρόπολης συμπληρώνουν κατά σειρά κατάταξης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών Νάξου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η δημοφιλία του Μουσείου της Ακρόπολης επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς του κατά τη φετινή σεζόν από Ελληνες και ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου ο αριθμός των επισκεπτών στο Μουσείο αυξήθηκε κατά 17,5%, φθάνοντας σε 554.496 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014.

Στο μεταξύ, η τουριστική ζήτηση έφερε και αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα, οι οποίες παρά ταύτα παρέμειναν σε ανταγωνιστικά επίπεδα συγκριτικά με τις τιμές σε άλλους προορισμούς. Αυτό δείχνουν σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ηotels. com, τα οποία συγκρίνουν τις ξενοδοχειακές τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 123 τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 13% το πρώτο μισό του 2015, φθάνοντας στα 99 ευρώ έναντι 87 ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με την ανάλυση της Hotels. com, σε 85 από τους 123 προορισμούς οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσίασαν αύξηση, σε 32 μειώθηκαν, ενώ σε 6 έμειναν σταθερές. Η Αθήνα κατατάχθηκε στην 81η θέση. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις κατέγραψαν οι ξενοδοχειακές τιμές σε προορισμούς των ΗΠΑ, γεγονός που αποδίδεται στην υποχώρηση κατά περίπου 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή