Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 13 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί στο Λονδίνο το όνομα του συγγραφέα που θα τιμηθεί με το φετινό Man Booker Prize. Χθες, όμως, έγιναν γνωστά τα έξι ονόματα που συγκροτούν τη βραχεία λίστα της τελικής ευθείας. Οι έξι συγγραφείς που διεκδικούν το Booker είναι οι Μάρλον Τζέιμς (φωτ.), Τομ Μακ Κάρθι, Τσιγκόζιε Ομπιόμα, Σάντζιβ Σαχότα, Αν Τάιλερ και Χάνια Γιαναγκιχάρα. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος των κριτών, Μάικλ Γουν, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της χορηγού εταιρείας Man Group. Aπό τους έξι, δύο είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο από τις ΗΠΑ, και από ένας από την Τζαμάικα και τη Νιγηρία.

(…) Ως μια «σοβαρή κρίση άγχους» περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους οι Libertines το περιστατικό που δεν άφησε τον τραγουδιστή τους Πιτ Ντόχερτι –και συνεπώς όλη την μπάντα– να δώσει το «παρών» στην προ ημερών προγραμματισμένη συναυλία τους στο Λονδίνο. Το συγκρότημα, που είχε υμνηθεί πριν από μια δεκαετία από τους μουσικόφιλους, επανενώθηκε και πρόσφατα κυκλοφόρησε έναν (πολύ αξιόλογο) καινούργιο δίσκο. Ωστόσο, οι φόβοι για την εύθραυστη ψυχολογία του Ντόχερτι, ο οποίος είχε μόνιμα ζητήματα με τα ναρκωτικά, επανέρχονται για να διαταράξουν τη νέα αυτή αρχή.

(…) Δεκαεπτά χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου η Νικόλ Κίντμαν επέστρεψε στη λονδρέζικη θεατρική σκηνή για τις παραστάσεις του έργου «Photograph 51» της Anna Ziegler, όπου πρωταγωνιστεί. Η πρεμιέρα έγινε τη Δευτέρα στο Noel Coward Theatre με τους κριτικούς ήδη να επαινούν την ερμηνεία της στον ρόλο της Βρετανίδας επιστήμονος Rosalind Franklin, της μοναδικής γυναίκας που συμμετείχε στην ανακάλυψη του πυρήνα του DNA. Η ηθοποιός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την παράσταση τιμά τον πατέρα της, που υπήρξε βιοχημικός.

(…) Η νέα Μαίρη Πόπινς της Ντίσνεϊ βρίσκεται στα σκαριά, και όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η τυχερή που θα κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ερμήνευσε τόσο μοναδικά η Τζούλι Αντριους. Πρώτη στη λίστα των πιθανοτήτων είναι η Αν Χαθαγουέι, αλλά και άλλες γνωστές ηθοποιοί, όπως οι Μέριλ Στριπ, Εμιλι Μπλαντ, Κάρι Μάλιγκαν και Αννα Κέντρικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή