Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί θα αναρωτιούνται αν είναι ακόμη εν ζωή. Αλλωστε υπήρξε θρύλος του αμερικανικού κινηματογράφου και έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες. Η Ντόρις Ντέι (φωτ.) είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ενεργό δράση ύστερα από 47 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Σήμερα είναι 91 ετών, αλλά δεν το έχει βάλει κάτω και ξανασκέφτεται να σταθεί απέναντι από τον φακό, έπειτα από πρόταση που της έκανε ο Κλιντ Ιστγουντ. Ο σκηνοθέτης την επισκέφθηκε στο σπίτι της και της έδωσε ένα σενάριο που θα τη βγάλει από την αδράνεια.

(…) Θα περίμενε κανείς ότι οι σταρ του Χόλιγουντ έχουν αναπτύξει τεράστια δυνατότητα χειρισμού των δημοσιογράφων και των δύσκολων ερωτήσεων σε συνεντεύξεις. Φαίνεται, όμως, ότι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έχασε την ψυχραιμία του και αποφάσισε να αποχωρήσει από συνάντηση που είχε με μια συντάκτρια του βρετανικού εντύπου Radio Times. Ο Αμερικανός ηθοποιός βρήκε πολλές από τις ερωτήσεις επιθετικές και αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογράφο στα κρύα του λουτρού, ενώ ο σκοπός ήταν να προωθήσει τη νέα του ταινία με τίτλο «The Intern».

(…) Oι φανατικοί  θαυμαστές του υποδέχονται κάθε νέα του σύνθεση με ενθουσιασμό. Και η αλήθεια είναι ότι είχαν περάσει πολλά χρόνια που δεν είχε υπογράψει κανένα μουσικό σήμα για τηλεοπτική χρήση. Τώρα όμως ο Ντέιβιντ Μπάουι  έγραψε ένα τραγούδι που θα είναι για τους τίτλους αρχής της σειράς «The Last Panthers», που θα προβληθεί στο τέλος του 2015 από το τηλεοπτικό κανάλι Sky Atlantic. Η τελευταία φορά που ο διάσημος Βρετανός μουσικός και τραγουδιστής είχε ασχοληθεί με τη μικρή οθόνη ήταν το 1993.

(…) Η ποίησή του είχε σχέση με την εποχή μας. Και ανάμεσα στα θέματα που είχε επιλέξει ήταν ακόμη και η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή. Και βέβαια τον έρωτα. Ο Αμερικανός ποιητής Σι Κέι Ουίλιαμς  έφυγε πριν απο λίγες ημέρες από τη ζωή στα 78 του χρόνια. Είχε κερδίσει πολλά βραβεία και έχαιρε αναγνώρισης στη χώρα του και στο εξωτερικό για το ιδιαίτερο ύφος της γραφής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή