Αποπομπή του Δ. Καμμένου σε χρόνο ρεκόρ

Αποπομπή του Δ. Καμμένου σε χρόνο ρεκόρ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, να ανακοινώνει μέσω twitter την παραίτηση του κ. Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, με την ανάρτηση «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του», έκλεισε η πρώτη κυβερνητική κρίση, που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος, με επίκεντρο τον κ. Δημήτρη Καμμένο, η θητεία του οποίου, ως υφυπουργού Υποδομών, ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά συμπληρωθούν 12 ώρες από την ορκωμοσία του. Ως αντικαταστάτης του προορίζεται ο κ. Π. Σγουρίδης. Ο σάλος εκδηλώθηκε εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του στο Διαδίκτυο, με σειρά αντισημιτικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξωθώντας τον κ. Αλ. Τσίπρα να ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και εφόσον επιβεβαιωθούν, να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Δ. Καμμένου.

«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως καταθέτω μήνυση κατ’ αγνώστων»  Με αυτήν τη σύντομη δήλωση, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό  ο Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του. 

Προκαλεί, ωστόσο, αίσθηση ότι σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, το Μαξίμου έχει γνώση των… κατορθωμάτων του βουλευτή Β΄ Πειραιά, ωστόσο η υπουργοποίησή του αποτελούσε «σκληρή γραμμή» του κ. Π. Καμμένου, η αρχική απόρριψη της οποίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα δύο κόμματα στα όρια της ρήξης.

Την ευκαιρία για την κάθαρση της υπόθεσης, και ενώ είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Δημ. Παπαδημούλης και Βασιλική Κατριβάνου («η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα», επεσήμανε η βουλευτής), έδωσε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Δημ. Καμμένος, αφού νωρίτερα είχε «κλείσει» τον λογαριασμό του στο Twitter. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε την πατρότητα των μηνυμάτων, επιχειρηματολογώντας ότι τα έγραψαν οι 15 (!) διαχειριστές των λογαριασμών του στο Διαδίκτυο, ενώ άφησε και υπόνοιες για παρέμβαση τρίτων. Ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι αποστρέφεται την ομοφοβία, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ωστόσο ουδόλως εξηγεί γιατί, εφόσον, όπως λέει, τα προκλητικά μηνύματα, κάποια εκ των οποίων χρονολογούνται από τα έτη 2013-2014, δεν τον εξέφραζαν, δεν τα αποκήρυξε εγκαίρως, απομακρύνοντας τους υπαιτίους, αλλά μόνον μετά την υπουργοποίησή του.

Η κυβερνητική συμμετοχή του Δημ. Καμμένου, ωστόσο, είχε και εσωκομματικές συνέπειες. Ο κ. Ν. Νικολόπουλος με επιστολή του ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο., αμφισβητώντας, επί της ουσίας, ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον πρότεινε για την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή