Στο Ιδρυμα Κλίντον την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας

Στο Ιδρυμα Κλίντον την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζήτηση για την ελληνική κρίση και την επόμενη μέρα, που διοργανώνει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στην αμερικανική μεγαλούπολη για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η συζήτηση, με θέμα «Η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ιδρύματος Κλίντον (Clinton Global Initiative). Πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις για το θέμα θα κάνουν ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, ενώ θα υπάρξει επίσης παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, όπως και του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία είναι μέλος του Ιδρύματος Κλίντον από το 2010, ενώ συντονιστής θα είναι ο γνωστός σχολιαστής του CNN και της «Ουάσιγκτον Ποστ», Φαρίντ Ζακαρία. Τη συζήτηση θα προβάλει το CNN.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης ενότητας του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση των Ην. Εθνών –αξιοποιώντας την παρουσία στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγετών και σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και της οικονομίας από όλο τον κόσμο– θα εξετασθούν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, διευκόλυνσης της καινοτομίας, όπως και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας κυρίως στους κόλπους της νεολαίας. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση των εργαζομένων και στη δημιουργία κοινών δράσεων.

Κέρι, Νταβούτογλου

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσίπρας θα λάβει μέρος στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο Μπαράκ Ομπάμα και στο πλαίσιο αυτό θα έχει μια σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ προσδοκά να έχει μια έστω και ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης. Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ίσως συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Αναμένεται επίσης να δει, μεταξύ άλλων, και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για το ζήτημα της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή