Στόχος της Jysk να ανοίγει ένα κατάστημα κάθε μήνα το 2016

Στόχος της Jysk να ανοίγει ένα κατάστημα κάθε μήνα το 2016

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο από την επόμενη χρονιά να ανοίγει ένα κατάστημα κάθε μήνα, έτσι ώστε να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη, εγκαινίασε χθες στην Αθήνα το πρώτο της σημείο πώλησης η δανική αλυσίδα ειδών για το σπίτι Jysk. Ο στόχος μοιάζει αν μη τι άλλο φιλόδοξος, όμως η διοίκηση της Jysk «βλέπει» στην Ελλάδα σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία, καθώς θεωρεί ότι οι χαμηλές, ανταγωνιστικές τιμές της θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους Ελληνες καταναλωτές.

«Γιατί όχι στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Λαρς Λάρσεν, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Jysk, ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να εισέλθει αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά, ο οποίος παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας στα Κάτω Πατήσια. «Πιστεύουμε στην Ελλάδα, η οποία ήταν μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν είχαμε ακόμα παρουσία. Εχουμε βρεθεί και στο παρελθόν σε χώρες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματά μας εκεί ήταν πολύ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, όπως επεσήμανε στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Jysk στην Ελλάδα, «υπάρχει προοπτική μόνο για ανάπτυξη, όταν εισέρχεσαι σε μια αγορά η οποία πιστεύουμε ότι έφτασε στο χειρότερο σημείο ύφεσης».

Η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 30 άτομα, ενώ στο προσεχές μέλλον θα προστεθούν περίπου 20 άτομα ακόμη, τα οποία θα απασχολούνται στα επόμενα δύο καταστήματα της αλυσίδας. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, στα μέσα του επόμενου μήνα θα ανοίξει κατάστημα στη Λάρισα και θα ακολουθήσει στα τέλη Οκτωβρίου το κατάστημα της Θεσσαλονίκης. Στα τέλη Νοεμβρίου η Jysk προγραμματίζει το άνοιγμα ενός ακόμη σημείου πώλησης στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελληνικού.

Η διοίκηση της εταιρείας αποφεύγει να αναφερθεί στους στόχους για το μερίδιο που θέλει να αποκτήσει στην ελληνική αγορά, αλλά και για τον χρόνο που θέλει να το επιτύχει, επισημαίνοντας ότι τα βήματα θα είναι μετρημένα και τα επόμενα σχέδια για επενδύσεις στην Ελλάδα θα αποφασισθούν αφού αξιολογηθεί η πορεία των τεσσάρων πρώτων καταστημάτων. Ευελπιστεί, πάντως, ότι αυτή θα είναι θετική, έτσι ώστε από την επόμενη χρονιά να αποκτήσει σταδιακά παρουσία σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Στα χθεσινά εγκαίνια του καταστήματος παραβρέθηκε ο πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα Μίκαελ Μπραντ, ενώ τον κ. Λάρσεν συνόδευε ο κ. Γιαν Μποχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jysk.

Ο Λαρς Λάρσεν ίδρυσε τη Jysk το 1979, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Ορχους της Δανίας. Το 1984 άνοιξε το πρώτο κατάστημα εκτός Δανίας και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Εν έτει 2015 η Jysk διαθέτει πλέον περί τα 2.275 καταστήματα σε 38 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία, έχοντας φτάσει μέχρι την Κίνα και την Ινδονησία. Συνολικά απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή