Φυτεία με 278 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Σπάρτη

Φυτεία με 278 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Σπάρτη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, μια φυτεία αποτελούμενη από διακόσια εβδομήντα οκτώ δενδρύλλια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκαν τέσσερις παράπλευροι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά διακόσια εβδομήντα οκτώ δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν στους προαναφερόμενους χώρους, ακόμη εξακόσια είκοσι έξι δενδρύλλια, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη πενήντα αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ογδόντα οκτώ κιλά χασίς, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή