Καλάσνικοφ και ούζι στη γιάφκα Πετρακάκου

Καλάσνικοφ και ούζι στη γιάφκα Πετρακάκου

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρομοκρατικές ενέργειες, πιθανόν της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», παραπέμπουν τα ευρήματα από το κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου στον Μώλο Φθιώτιδας. Θαμμένα στον κήπο της ερημικής αγροικίας βρέθηκαν έξι καλάσνικοφ, ένα ρουκετοβόλο RPG, εκρηκτικές ύλες, πυρομαχικά κ.ά. Τα όπλα στάλθηκαν χθες το απόγευμα για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και τα αποτελέσματα αναμένονταν μετά τα μεσάνυχτα. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξέφραζαν την εκτίμηση πως βρίσκονται ενώπιον του οπλοστασίου της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στα γραφεία της Ν.Δ., στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια των χθεσινών ερευνών στον κήπο της αγροικίας βρέθηκαν έξι καλάσνικοφ, δύο ούζι, ένα ρουκετοβόλο RPG, 7 γεμιστήρες, δύο σιγαστήρες, ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και φυσίγγια. Ηταν προσεκτικά τοποθετημένα μέσα σε νάιλον συσκευασίες και σακούλες τυλιγμένες με μονωτική ταινία έτσι ώστε να παραμείνουν λειτουργικά και να μη διαβρωθούν από την υγρασία. Αστυνομικοί τα εντόπισαν θαμμένα στο σημείο του κήπου όπου ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν σταθμεύσει τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα Toyota Yaris κι ένα Jeep. Τα δύο αυτοκίνητα είχαν πλαστές πινακίδες και γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή ένοπλες ενέργειες.

Οι έρευνες στο σπίτι επρόκειτο να συνεχιστούν με τη συνδρομή πυροτεχνουργών της αστυνομίας και του στρατού. Πιθανολογείται ότι στον κήπο του σπιτιού υπάρχουν θαμμένα και άλλα όπλα και πυρομαχικά.

Την αγροικία στον Μώλο είχε ενοικιάσει, τον Ιούλιο του 2014, με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του ο 27χρονος συνεργός του Πετρακάκου, Θ. Α. Περιμετρικά του οικοπέδου υπήρχε φράχτης καλυμμένος με πανί έτσι ώστε να μη διακρίνεται το εσωτερικό.

Το σπίτι βρισκόταν σε επιτήρηση εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε όταν ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του αποπειράθηκαν να μεταφέρουν τον κρυμμένο οπλισμό από το σπίτι στον Μώλο σε νεοαποκτηθέν λυόμενο έξω από τον Βόλο.

Προφυλακιστέοι

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το σπίτι είχαν επισκεφθεί, πλην του 27χρονου και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες: ο Γιώργος Πετρακάκος, η 36χρονη σύντροφός του Μ. Θ. και ο αδελφός του 27χρονου και φίλος του Πετρακάκου Φ. Α., 35 ετών. Ολοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις, ενώ χθες ο Πετρακάκος και η σύντροφός του (και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους) κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Απολογούμενοι στον ανακριτή, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ενδείξεις για διασύνδεση του Γ. Πετρακάκου με τρομοκρατία είχαν προκύψει ήδη από τις αρχές του 2014. Είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες τραπεζών μαζί με τον καταζητούμενο –τότε– για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη, ενώ υπήρχαν ενδείξεις πως ήταν παρών στη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2014. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Τα τελευταία ευρήματα στη Φθιώτιδα μοιάζουν να ενισχύουν ή και να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής. Εξάλλου, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» έχει χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ στις επιθέσεις στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (Δεκέμβριος 2013), στα γραφεία της Ν.Δ. (Ιανουάριος 2014), στην πρεσβεία του Ισραήλ (Δεκέμβριος 2014), ενώ έχει επιτεθεί με ρουκετοβόλο RPG στις εγκαταστάσεις της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή