Αρνητική πορεία για τα ελληνικά ομόλογα

Αρνητική πορεία για τα ελληνικά ομόλογα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθίζηση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο επηρεάζει αρνητικά και την εγχώρια αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα της εβδομάδας να σημειώνεται αύξηση των αποδόσεων με ταυτόχρονη πτώση των τιμών.

Στα ευρωομόλογα ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για την απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου όπου λόγω των εξελίξεων με την Καταλωνία καταγράφεται σημαντική πτώση που ξεπερνά τις 10 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την σταθεροποιητική εικόνα των άλλων ευρωομολόγων.

Ειδικότερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση της 10ετίας ανέρχεται στο 8,20%, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 10,75% από 11,45% τη περασμένη Παρασκευή και το 5ετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 9%.

Το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που ανέρχεται στο 0,62%) διαμορφώνεται στις 758 μονάδες βάσης.

Το ιταλικό 10ετές ομόλογο έχει σημερινή απόδοση το 1,75% από 1,76% την Παρασκευή, ενώ οι αποδόσεις του γαλλικού και του πορτογαλικού ομολόγου ανέρχονται σήμερα στο 1,02% και 2,49% αντίστοιχα από 1,05% και 2,56% την Παρασκευή.

Το ισπανικό δεκαετές ομόλογο μετά και τις εκλογές στην Καταλωνία για την ανεξαρτητοποίηση της υποχωρεί στο 1,94% από 2,03% την περασμένη Παρασκευή. Τέλος το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο εμφανίζει σημερινή απόδοση στο 1,22% από 1,23 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή