Μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης ο Ολυμπιακός

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας του σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τρεις «κανονιές» στο Λονδίνο, επικράτησε της Αρσεναλ με 3-2 για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ! Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης, αφού έπιασαν στη δεύτερη θέση την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που υπέστη συντριβή στη Γερμανία από την Μπάγερν Μονάχου με 5-0, και θα ταξιδέψουν την επόμενη αγωνιστική στην Κροατία για να εδραιώσουν τη θέση τους στον όμιλο.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τους «Πειραιώτες» με επιθετικούς προσανατολισμούς, αφού χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-2-3-1, με τους Σεμπά, Φορτούνη, Πάρντο πίσω από τον Ιντέγε και τους Καμπιάσο, Κασάμι ως αμυντικά χαφ και τον Σαλίνο στη θέση του δεξιού μπακ. Οι αρχικές επιθετικές διαθέσεις του Ολυμπιακού, κόπασαν για λίγο μετά τις δύο καλές ευκαιρίες της Αρσεναλ που προήλθαν έπειτα από ισάριθμες αντεπιθέσεις, στο 10΄ και το 12΄. Ειδικά, στη φάση του 10΄, οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν ταχύτατα πέντε παίκτες κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού!

Το «πάγωμα» του ρυθμού είχε όφελος για τους «ερυθρόλευκους», που δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό. Μάλιστα, μετά το 30΄ η ομάδα του Σίλβα άρχισε να ξεθαρρεύει και να ψάχνει το γκολ, το οποίο και σημείωσε στο 33΄ με σουτ του Πάρντο στο οποίο η μπάλα κόντραρε στον Τσάμπερλεϊν προτού καταλήξει στα δίχτυα. Πριν, όμως, κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γουόλκοτ στο 35΄ «έσπασε» την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού και πλάσαρε εύστοχα τον Ρομπέρτο. Ωστόσο, το γκολ αυτό δεν έκοψε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά τα… χέρια του τερματοφύλακα της Αρσεναλ, Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος έδωσε το δικαίωμα στον Φορτούνη να σκοράρει ένα από τα πιο… σπάνια γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής μέσος στο 40΄ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε φάλτσα προς το τέρμα, ο Κολομβιανός τερματοφύλακας δεν την μπλόκαρε, με αποτέλεσμα εκείνη να περάσει τη γραμμή του τέρματος, για να σημειωθεί το 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Αρσεναλ, όπως αναμενόταν ανέβασε τον ρυθμό της και στρίμωξε τους «Πειραιώτες» στα σχοινιά. Στο 61΄, πρώτα ο Ρομπέρτο και στη συνέχεια ο Ομάρ με το κεφάλι αποσόβησαν το γκολ, σε προσπάθειες των Μερτζάκερ και Καθόρλα, αντίστοιχα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ενήργησε άψογα και στο 64΄ σε σουτ του Καθόρλα. Η πίεση της Αρσεναλ καρποφόρησε ένα λεπτό αργότερα, με κεφαλιά του Σάντσες, ωστόσο, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα! Με την επανέναρξη του αγώνα, στο 66΄, ο Φινμπόγκασον, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από συνδυασμό του Καμπιάσο με τον Πάρντο και «πάγωσε» για τρίτη φορά το «Εμιρεϊτς»! Η Αρσεναλ προσπάθησε κάπως ανορθόδοξα να φθάσει εκ νέου στην ισοφάριση, αλλά η σωστή τακτική προσέγγιση των «ερυθρόλευκων», δεν επέτρεψε στους Λονδρέζους να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή τους.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86΄ Κάμπελ), Κοσιελνί (57΄ Μερτζάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60΄ Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Σάντσες, Γουόλκοτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (87΄ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73΄ Ερνάνι), Ιντέγε (46΄ Φινμπόγκασον).

Αν και λείπει το μεγάλο ντέρμπι από την αποψινή σειρά των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βόλφσμπουργκ, της Γιουβέντους με τη Σεβίλλη και της Γκλάντμπαχ με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ υπάρχει και το ιβηρικό ντέρμπι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπενφίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή