Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Τους αξίζει μια ωραία ζωή

Μαριεύα, 13 χρόνων

Είναι παράδοση στην εφημερίδα. Κάθε χρόνο να γιορτάζουμε την Ημέρα των Ζώων. Λέτε να το κάνουν οι φίλοι και συνεργάτες της σύνταξης για χατίρι μου;

Δεύτερη παράδοση στην εφημερίδα είναι κάθε χρόνο τέτοια μέρα να φιλοξενούμε άρθρο της Μαριεύας, της 13χρονης φίλης και πολύτιμης συνεργάτιδας των «Ερευνητών».

Η Μαριεύα αγαπάει τα ζώα. Γι’ αυτήν τα ζώα δεν είναι «παιχνίδι». Σημαίνουν συντροφικότητα και μοιρασιά. Σημαίνουν κατανόηση και θαυμασμό και αγάπη. Είναι ένας άλλος, παράλληλος κόσμος που κινείται παράλληλα με τον δικό μας και που, όπως λέει η ίδια, του «αξίζει μια ωραία ζωή».  

Τρίτη παράδοση στην εφημερίδα είναι να αφιερώνουμε όλο το χρόνο, και όχι μόνο στη γιορτή του, πολλές σελίδες στον κόσμο αυτό.

Μάλιστα, στο εξώφυλλο των πρώτων «Ερευνητών» φιλοξενούσαμε ένα πάντα. Το ζώο-σύμβολο της άγριας ζωής, το οποίο απειλείται από χίλιους δυο κινδύνους.

Πώς προκύπτουν αυτοί οι χίλιοι δυο κίνδυνοι; Όσοι είστε αναγνώστες των «Ερευνητών» το ξέρετε καλά.

Το γράφουμε συνέχεια: ότι οι άνθρωποι άλλοτε δημιουργούν και άλλοτε καταστρέφουν. Συχνά, την «ωραία ζωή που αξίζει» στους φίλους μας τα ζώα…

 

Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή