Ύπνος: 5 λάθη που δημιουργούν προβλήματα

Ύπνος: 5 λάθη που δημιουργούν προβλήματα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία μας και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η αϋπνία ή ο μη-ποιοτικός ύπνος. Ανακαλύψτε τα λάθη που κάνετε πριν κοιμηθείτε και προσπαθήστε να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας ξεκινώντας με ένα καλό ύπνο:  

1.Τρώτε γλυκά πριν κοιμηθείτε: Σύμφωνα με έρευνες, η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες πριν τον ύπνο μειώνουν τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας που εξασφαλίζει ένα ποιοτικό ύπνο!

2.Χαλαρώνετε μπροστά στον υπολογιστή: Μια συνήθεια που δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε σωστά αφού ακόμα κι ένα απλό ‘σερφάρισμα’ στον υπολογιστή μπορεί να ‘ξυπνήσει’ τον εγκέφαλό σας ενώ το φως από τις συσκευές μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα μελατονίνης.

3.Ζεστό μπάνιο: Μια συνήθεια που μοιάζει να σας χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα, όμως καλό είναι να μην την κάνετε πριν κοιμηθείτε. Η θερμοκρασία του σώματός μας έχει την τάση να μειώνεται από το απόγευμα και μετά για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε πιο εύκολα, οπότε ένα ζεστό μπάνιο δυσκολεύει την κατάσταση.

4.Χάπια: Αν χρειαστεί να πάρετε χάπια πριν κοιμηθείτε, εξαιτίας κάποιας γρίπης ή κρυολογήματος, φροντίστε να μην περιέχουν ψευγοεφρεδίνη, μια ουσία που σας ‘ξυπνάει’ και δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε καλά.

5.Αλκοόλ: Το αλκοόλ μπορεί να σας νυστάζει, όμως όταν ο οργανισμός αρχίζει να το μεταβολίζει μπορεί να διακόψει τoν ύπνο σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι το πρωί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή