Τσίπρας: «Επενδύστε άμεσα στην Ελλάδα»

Τσίπρας: «Επενδύστε άμεσα στην Ελλάδα»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Ν.ΥΟΡΚΗ. Πρόσκληση προς σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη γενέτειρά τους, χωρίς να υπολογίζουν, όπως είπε, αν έχει αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η βελτίωση των συνθηκών στη χώρα, η οποία «τώρα σας έχει ανάγκη». Εξέφρασε δε την ελπίδα να τους συναντήσει σύντομα στην Αθήνα «για να συζητήσουμε όχι για ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά για συγκεκριμένες επενδύσεις».

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τζον Κέρι, και απευθυνόμενος σε ένα προφανώς συντηρητικό ακροατήριο το οποίο αποτελούνταν από μερικούς από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν έχει σημασία αν είμαστε αριστεροί ή δεξιοί, αλλά το να κάνουμε τα πάντα για να δούμε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση». Με αυτό το σκεπτικό, τους κάλεσε, αν αγαπούν την Ελλάδα, να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα και δήλωσε αισιόδοξος και πεισμένος ότι «θα πάρετε μέρος σε αυτή τη δύσκολη, ιστορική και ελπιδοφόρα μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνεταίροι μας στην ανάπτυξη και στην ευημερία», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε τη χώρα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και στη δημόσια διοίκηση.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα «σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ξέρω ότι όλοι σας την αγαπάτε, τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε» και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι μετά και τις πρόσφατες εκλογές η χώρα έχει εισέλθει σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τετραετίας η οποία έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα.

Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία κάλεσε τους παρευρισκόμενους επιτυχημένους επιχειρηματίες να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά της ανέφερε ότι «αν ζητούσε τη δική μου συμβουλή, θα του έλεγα ότι το σημαντικό δεν είναι να έχεις ιδέες άλλα να είσαι doer, να κάνεις πράξη αυτά που λες».

Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες και μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τον οποίο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες και στην Αρχιεπισκοπή, ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλος κ.ά.

Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη με συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ενώ επισκέφθηκε επίσης το Ground Zero όπου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή