Πρώτη αντίδραση από τους εργαζομένους του Μεγάρου

Πρώτη αντίδραση από τους εργαζομένους του Μεγάρου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους το μεσημέρι της Πέμπτης. Αιτία είναι η δεινή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, η οποία με τη σειρά της δεν επιτρέπει την καταβολή των μισθών τους εδώ και αρκετούς μήνες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Η δυσχερής οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κατάφερε μέχρι τώρα να εμποδίσει τη λειτουργία του. Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όλες οι παραγωγές, οι συναυλίες και οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Με τους εργαζόμενους πάντα στη θέση τους, έτοιμους να προσφέρουν στο κοινό υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό των πέντε ετών, παρά τις ενέργειες και τις επίμονες προειδοποιήσεις των εργαζομένων προς τη Διοίκηση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού γιγαντώθηκε. Τους τελευταίους πέντε μήνες, και όχι για πρώτη φορά, η καταβολή των μισθών έχει καταστεί αδύνατη. Ολοι εμείς που εργαζόμαστε εδώ, δίνοντας το “παρών” καθημερινά, έχουμε πλέον φτάσει σε οριακά επίπεδα διαβίωσης».

Η στάση εργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, όπως είναι φυσικό, θα επηρεάσει την προγραμματισμένη λειτουργία του Μεγάρου. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως η έναρξη της τελετής βράβευσης του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», που ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του Megaron Plus για την Παρασκευή 2/10 στις 7 μ.μ., μετατίθεται στις 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει κανονικά στις 5.30 μ.μ., ενώ η επιστημονική ημερίδα του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», η οποία ήταν επίσης προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2/10, μεταφέρεται στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών τις ώρες 9 π.μ.-5.30 μ.μ. Επίσης, η προγραμματισμένη διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Dani Rodrik «Διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη – Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Διδάγματα από εμπειρίες άλλων χωρών», που γίνεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/10 στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά», στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή