Ερευνα για απόσυρση δικαστή από την υπόθεση «Noor 1»

Ερευνα για απόσυρση δικαστή από την υπόθεση «Noor 1»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον έλεγχο της επιθεώρησης του Αρείου Πάγου βρίσκεται η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ενώπιον του οποίου θα εκδικαστεί η υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Η πρόεδρος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, δήλωσε κώλυμα και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δημοσιεύματα του Τύπου που άφηναν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματός της.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη και διαβίβασε τον φάκελο και τις λοιπές πληροφορίες στον προϊστάμενο της επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς, όπως αναφέρει στο διαβιβαστικό, «βάσει αυτής της ενέργειας, διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη, τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος των λειτουργών της». Κατόπιν αυτών, ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας». Στα παραπάνω προστίθεται η αποκάλυψη ότι τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού, που μετείχαν ενεργά στην έρευνα για την υπόθεση του «Noor 1», μετατέθηκαν προ ημερών σε άλλες υπηρεσίες. Η μετακίνησή τους έγινε στο πλαίσιο τακτικών μεταθέσεων, με το πρόσχημα ότι είχαν συμπληρώσει αρκετό χρόνο στην ίδια υπηρεσία. Για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 35 άτομα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α.Κ., ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο επιχειρηματίας είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο. Αρχικά είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, ωστόσο, ύστερα από συμπληρωματική απολογία της συζύγου του πλοιοκτήτη του «Νoor 1», ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή