«Κλείδωσε» η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα

«Κλείδωσε» η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασίστηκε η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ. Η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, από τις 9 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια του Euroworking group σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο εκφράστηκε ιδιαίτερη ανησυχία, κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ, για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που θα ακολουθήσει μετά την εκπλήρωση των πρώτων. Και αυτό γιατί εκτός από την δυσκολία των μέτρων που θα περιλαμβάνει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, την φορολόγηση των αγροτών αλλά και τα προσχέδια των προϋπολογισμών για τα επόμενα έτη  (2016- 2019) ενώ συγχρόνως θα συμπέσει και με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας

Συγχρόνως σε αυτή την δεύτερη υποδόση αναμένεται να περιλαμβάνονται και όλες οι τραπεζικές μεταρρυθμίσεις ( κόκκινα δάνεια κλπ) που θα επιτρέψουν πρόσβαση στα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κατά την διάρκεια του ΕWG δεν έγινε καμία καμία συζήτηση για το χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή