Η Lidl εκπαιδεύει τους διευθυντές καταστημάτων της

Η Lidl εκπαιδεύει τους διευθυντές καταστημάτων της

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη δύσκολη περίοδο της αβεβαιότητας που διερχόμαστε λόγω κρίσης, ο «ασφαλής εργοδότης» δεν αποτελεί σήμερα ούτε το σπάνιο φαινόμενο ούτε το ζητούμενο μόνο για εργαζόμενους. Είναι και ένας φάρος αισιοδοξίας για τις επιχειρήσεις που τους δείχνει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την ομαλότητα. Κυρίως όμως χρησιμεύει ως «case study» και παρέχει τα στοιχεία εκείνα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη, κόντρα σε συνθήκες αντίξοες και αβέβαιες. Την ευκαιρία αυτή μας την προσφέρει η Lidl Hellas, μέλος του διεθνούς ομίλου επιχειρήσεων λιανεμπορίου με ισχυρή παρουσία και ανάπτυξη.

Η διατήρηση και η ενίσχυση της θέσης της Lidl στην αγορά εργασίας ως μιας ασφαλούς και ελκυστικής εργοδότριας έχουν τις ρίζες τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της σε επίπεδο αριστείας. «Διαθέτουμε ένα σύστημα ανάπτυξης και διαχείρισης ταλέντων που δίνει ίσες ευκαιρίες εξέλιξης σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς προκαταλήψεις και περιορισμούς, στα όρια του ομίλου» αναφέρει στην «Κ» η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl Hellas, κ. Νικολέτα Κολομπούρδα, και μας παρουσιάζει το μεγάλο έργο ανάπτυξης για το προσωπικό, δίνοντας προτεραιότητα στο έργο «Δυναμικός διευθυντής καταστήματος».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Lidl που έχει πραγματοποιήσει για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της μέσα από την κατάρτιση των στελεχών της. Αφορά περισσότερους από 235 διευθυντές καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και περίπου 10.000 συνολικά στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι διευθυντές καταστημάτων συμμετέχουν σε κέντρα ανάπτυξης και σε συνδυασμό με την ετήσια αξιολόγησή τους διαμορφώνονται τα εξατομικευμένα πλάνα ανάπτυξής τους.

Μέσα από τα προγράμματα Leadership διασφαλίζεται η αξιοκρατία στην εξέλιξη των στελεχών και η συμμετοχή τους σε αυτά είναι απαραίτητη. Τους παρέχουν τα εφόδια, την υποστήριξη και τα κίνητρα που αναπτύσσουν τους ηγέτες του αύριο, γιατί είναι αυτοί που θα στελεχώσουν τις ανώτερες και τις ανώτατες θέσεις -managers και directors- στην επιχείρηση της Lidl. Οπως είναι γνωστό, στον κλάδο του λιανεμπορίου ο «προϊστάμενος πωλήσεων» αποτελεί μια ιδιαίτερα δυναμική αλλά και απαιτητική θέση εργασίας, που απαιτεί συγκεκριμένες αρμοδιότητες αλλά αντιμετωπίζει και προκλήσεις. «Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν και οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι. Για τον λόγο αυτό στελεχώνουμε τη θέση του προϊσταμένου πωλήσεων με αξιόπιστα στελέχη, τα οποία προετοιμάζουμε μέσα από ένα πλήρες και ελκυστικά αμειβόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης εννέα μηνών. Η θέση του αποτελεί “κλειδί” για την επιχείρησή μας και είναι το υψηλότερο επίπεδο εισόδου στελεχών στη Lidl».

Ωστόσο η Lidl ως πολυεθνική εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες και για διεθνή καριέρα μέσα από τα διεθνή προγράμματα εκπαίδευσης που εφαρμόζει. Συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα «Duales Studium» απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν έναν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, αλλά και να αμείβονται στη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό. Ακόμη, το διετές πρόγραμμα «Trainee International» προετοιμάζει τους νέους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και οι οποίοι διαθέτουν σχετικά μικρή είτε καθόλου επαγγελματική εμπειρία. Απευθύνεται σε εκείνους που είναι πρόθυμοι για μάθηση και φιλοδοξούν να στελεχώσουν θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή