Επιμένουν τηλεοπτικά παρά τις συστάσεις Τσίπρα

Επιμένουν τηλεοπτικά παρά τις συστάσεις Τσίπρα

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά»; Οι βουλευτές, οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα τώρα, απ’ τα κανάλια τού «στέλνουν χαιρετίσματα και δυο γλυκά φιλιά». Ο πρωθυπουργός, βλέπετε, μπορεί την περασμένη εβδομάδα να έβαλε εμπάργκο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά το συριζαϊκό τηλεασκέρι ποσώς προβληματίστηκε.

Κι έτσι, τη Δευτέρα κιόλας, στις εννέα το πρωί, είδαμε στο Μega, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega» την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να εξηγεί πώς έπεσε επάνω της η ιερατική οργή, επειδή εξέφρασε αιρετική άποψη περί των σχολικών Θρησκευτικών.

Κι αν εκείνη τουλάχιστον είχε σημαντικό λόγο να εμφανιστεί, ο βουλευτής Χρ. Μαντάς που βγήκε στους δέκτες μας αμέσως μετά βρέθηκε να μιλάει για την αλλαγή αρχηγού στη Ν.Δ.! Και βέβαια, δεν ήταν ο μόνος. Τρίτη πρωί, στον Αντέννα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος στο γνωστό του εργατολογικό τέμπο, ουδόλως προβληματίστηκε από το πρωθυπουργικό εμπάργκο.

Περιττό να πει κανείς, βέβαια, πως στο Μega την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δ. Τσουκαλάς είχε ήδη κλείσει μία ώρα τηλεοπτικής παρουσίας – αν και μ’ ένα μικρό διάλειμμα.

Για μεγάλη του δυστυχία, στις 08.30 τον έκοψε η δεύτερη ανυπάκουη αναπληρώτρια υπουργός: ήταν η Θεανώ Φωτίου, που βγήκε στη συχνότητα τηλεφωνικά να μιλήσει για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και να κάνει κι εκείνη το καθιερωμένο πέρασμά της απ’ την πρωινή ζώνη.

Καθώς οι μέρες περνούσαν, οι υπουργοί ξεθάρρευαν. Από την Τετάρτη και μετά, νέα μέλη θα εντάσσονταν στο επαναστατημένο μπλοκ των ασυγκράτητων τηλε-υπουργών. Στον Αντέννα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση για να μας πει για το περιουσιολόγιο και τις καταθέσεις στο εξωτερικό και βρέθηκε σε συριζαϊκό ντουέτο με τον βουλευτή Γ. Βαρεμένο, που ήδη είχε κολλήσει τα τηλεοπτικά του ένσημα, αφού ήταν από τις 8 το πρωί καλεσμένος στην εκπομπή.

Την Πέμπτη, πάλι, ήταν η σειρά του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, που πάτησε κι εκείνος τον τηλεφωνικό αριθμό του Αντέννα στο πληκτρολόγιό του για να βγει έστω για λίγο στο γυαλί, να μιλήσει για τους επιόρκους, με τη φωτογραφία του να παίζει στις οθόνες μας και τη φωνή του στα ηχεία μας.

Φυσικά, δεν υστέρησαν και οι βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα έβγαιναν ξανά και ξανά στις τηλεσυχνότητες, μήπως και δεν τους είδε ο πρωθυπουργός. Κατευθείαν από τη Σάμο, ο Δ. Σεβαστάκης πέρασε την Τρίτη από τον Αντέννα και την Παρασκευή από το Μega.

Μεγάλη όρεξη για συζήτηση φάνηκε να έχει και ο Χρ. Μαντάς, που πέρασε το πρωινό της Τρίτης του στο Μega και εκείνο της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

Αντιθέτως, ο Γ. Θεωνάς επέλεξε την ανάποδη διαδρομή: εκείνος πήγε την Τετάρτη στο Μega και την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ! Οι χαμηλόβαθμοι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπετε, ήταν οι μεγάλοι ωφελημένοι του πρωθυπουργικού τηλε-εμπάργκο. Γιατί καθώς οι υπουργοί που έδειξαν διάθεση να αγνοήσουν την τσιπρική γκρίνια και να κάνουν απαστράπτουσα εμφάνιση ήταν λιγότεροι από άλλες φορές, βρήκαν ευκαιρία εκείνοι που σπανίως λαμβάνουν πρόσκληση από τα κανάλια να δείξουν τις βουλευτικές τους χάρες στους τηλεθεατές.

Οπως ο βουλευτής Χ. Σιμορέλης, που χαμογελαστός κατέφθασε στις οθόνες μας την Τρίτη το πρωί μέσω ΣΚΑΪ, όπως ο παλαίμαχος ηθοποιός Π. Σκουρολιάκος, που αν την Πέμπτη το πρωί έβλεπες Αντέννα θα μάθαινες πως τώρα πια είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Ε. Καρακώστα, που κατασκήνωσε στο τηλεπαράθυρο του Αντέννα με ροζ ζακέτα και ανάλογη πολιτική διάθεση.

Κατόπιν αυτού, ίσως τις επόμενες μέρες μάθουμε αν ο Αλ. Τσίπρας έχει ακόμη χρόνο να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές εκπομπές τα πρωινά. Και κυρίως, αν στο ποινολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβλεφθεί αντίμετρα για τα κρούσματα της τηλε-ανυπακοής. Θα έχει, πάντως, την ευκαιρία να θυμηθεί ότι στο παρελθόν και άλλοι (πρώην πλέον) πρωθυπουργοί είχαν κάνει ανάλογες συστάσεις προς υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη, για λιγότερα «παράθυρα» και περισσότερη δουλειά, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: ανυπακοή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή