Τελευταία ανάσα πριν από τον «Γολγοθά»

Τελευταία ανάσα πριν από τον «Γολγοθά»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχετικά άνετο πέρασμά του από την Τούμπα με 2-0, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να απολαύσει για μια ακόμη Κυριακή τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας το απόλυτο 6Χ3 στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος.

Με την ψυχολογική φόρα που είχαν από τη μεγάλη νίκη τους στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την ευνοϊκή γι’ αυτούς παράδοση στα παιχνίδια τους με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα τελευταία 21 χρόνια έχουν γνωρίσει όλες κι όλες τρεις ήττες, οι δύο εκ των οποίων την τελευταία πενταετία (2010-11, 2013-14, με 2-1 αμφότερες). Μεγαλύτερη αξία κι από τη νίκη σ’ ένα ντέρμπι, είχε η εικόνα στις εξέδρες. Παρά την ήττα του ΠΑΟΚ, δεν συνέβη το παραμικρό παρατράγουδο και η Τούμπα πρόσφερε στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού που σπάνια συναντάμε σε μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα πολλά… φάλτσα αυτής της αγωνιστικής ακούστηκαν στην Ξάνθη, όπου ο Βοσκάκης κατάφερε να αναδειχθεί πρωταγωνιστής του αγώνα, με το παράδοξο ότι τα πολλά παράπονα τα είχε ο νικητής Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» απέδρασαν από μια δύσκολη έδρα με γκολ του (κορυφαίου) Τελάντερ, αλλά παρά τη νίκη τους, συγκέντρωσαν τα πυρά τους στο πρόσωπο του διαιτητή, με χαρακτηριστικό την άρνηση του Αναστασίου να κάνει δηλώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Παναθηναϊκός παραμένει στη 2η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, με ρεκόρ 5 νίκες και μία ήττα.

Λίγο πιο πίσω, μόνη πλέον στην 3η θέση, είναι η ΑΕΚ, νικήτρια με 1-0 επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Δέλλα, η οποία θα δοκιμαστεί την επόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ντέρμπι που θα καθορίσει εν πολλοίς τις φιλοδοξίες της. Αν νικήσει τον Ολυμπιακό, μειώνει στους 2 β. και όλα θα είναι αλλιώς στη συνέχεια. Με ισοπαλία κρατά τη (σχετικά μακρινή) επαφή των 5 βαθμών, αλλά σε περίπτωση ήττας της, θα πάει, όπως και ο ΠΑΟΚ, στο -8 από την κορυφή και θα χαμηλώσει κατά πολύ τον πήχη των προσδοκιών. Ο Ατρόμητος γνώρισε τέταρτη ήττα στη σειρά, όλες στις λεπτομέρειες, κι αυτή η κακή συγκυρία έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή του, Μιχάλη Γρηγορίου που θα συναντηθεί σήμερα με τον Σπανό.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον και ο Στάικος Βεργέτης, καθώς ο Αστέρας απέτυχε χθες να νικήσει στην Τρίπολη τον ουραγό Πλατανιά και ο ίδιος βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με τα γρήγορα γκολ του Γιάννου στο 6΄ και του Μιλούνοβιτς στο 13΄, σε ένα ματς όπου όλες οι «καυτές» φάσεις (από δύο για κάθε ομάδα) έγιναν στο τέλος, με καλύτερες ένα δοκάρι του Σανκαρέ και μια απίστευτη ευκαιρία του Γιάννου.

Τη νίκη της ημέρας (5-1) την πέτυχε ο Πανιώνιος στο Αγρίνιο, με πρωταγωνιστές τους Μπουμάλ και Βιγιάλμπα. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Παναιτωλικού με το ίδιο βαρύ σκορ και είναι ένα ερώτημα το πώς θα ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης. Ο Λεβαδειακός πέρασε με 3-1 από την Κομοτηνή με την υπογραφή του Μάντζιου (δύο γκολ, μία ασίστ), ΠΑΣ και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στα Γιάννενα, ενώ μεγάλη νίκη πήρε και η Βέροια μέσα στη Μυτιλήνη επί της Καλλονής, με πέναλτι του Αμπντούν στις καθυστερήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή