ΗΠΑ: Οκτώ οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ν. Καρολίνα

ΗΠΑ: Οκτώ οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ν. Καρολίνα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ νεκρούς έχουν αφήσει πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από την Παρασκευή τη Νότια Καρολίνα.

Τον αριθμό αυτό επιβεβαίωσε την Κυριακή η κυβερνήτης της πολιτείας, Νίκι Χάλεϊ, σε μια ομιλία κατά την οποία επεσήμανε ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν μια φορά στα χίλια χρόνια.

Αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας, μείνετε εκεί. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να βγαίνετε έξω για να φωτογραφίσετε", προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ κλειστοί είναι και αρκετοί αυτοκινητόδρομοι.

Το φαινόμενο δεν αναμένεται να επεκταθεί στις ανατολικές πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Νότια Καρολίνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή για παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τη συνεπικούρηση του έργου των πολιτειακών και των τοπικών αρχών, ενώ εξουσιοδότησε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αρωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή