Αnne Hathaway: Σταρ παντός καιρού

Αnne Hathaway: Σταρ παντός καιρού

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι 32 ετών και έχει κερδίσει ένα Οσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου (για την ερμηνεία της στους «Αθλιους» το 2012) και άλλα 75 βραβεία για 25 ταινίες (ανάμεσα τους το «Μυστικό του Brokeback Mountain» το 2005, «Ο διάβολος φοράει Πράντα» το 2006, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» το 2010, «Ο σκοτεινός ιππότης: η επιστροφή» το 2012). ∆άνεισε τη φωνή της σε 4 ακόμη φιλμ αλλά και στους τηλεοπτικούς Σίμπσονς (για τους οποίους κέρδισε Εmmy). Για την Αν Χάθαγουεϊ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους, το 2015 είναι ακόμα μία γεμάτη χρονιά: ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι της Νέας Υόρκης με το έργο «Grounded», συμφώνησε για δυναμική επιστροφή στην τηλεόραση με τη σειρά «Τhe Ambassador’s Wife», ενώ η νέα ταινία «Αρχάριος» της Νάνσι Μέγιερ («Κάλλιο αργά παρά αργότερα» και «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες»), στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, προβάλλεται σε ΗΠΑ

και Ευρώπη.

Οσοι τη θυμούνται ως Αντρια Σακ, βοηθό της Μέριλ Στριπ στην ταινία «Ο διάβολος φοράει Πράντα», θα πρέπει να… αντιστρέψουν τους ρόλους. Στον «Αρχάριο» η Χάθαγουεϊ ενσαρκώνει τη διευθύντρια μιας start-up εταιρείας πωλήσεων ρούχων από το Ιντερνετ που προσλαμβάνει ως… δόκιμο έναν συνταξιούχο (Ρόμπερτ ντε Νίρο). Η ιστορία με δυο λόγια: ο δραστήριος 70χρονος Μπεν Γουίτακερ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) πλήττει και αναζητά απασχόληση στην εταιρεία της Τζουλς Οστιν (Αν Χάθαγουεϊ). Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει όταν στην έδρα της επιχείρησης, ένα υπερσύγχρονο βιομηχανικό κτίριο του Μπρούκλιν όπου όλοι οι εργαζόμενοι είναι νέοι και η διευθύντρια κυκλοφορεί με… ποδήλατο, εμφανίζεται ο Μπεν με το γκρι κοστούμι του και το ήρεμο χαμόγελό του. «Είναι ένα αστείο περιβάλλον στο οποίο μεταφέρεται το χάσμα δύο γενεών», παρατηρεί η πρωταγωνίστρια. «Πολλά πράγματα που μας κρατούν δεμένους χάνονται σιγά-σιγά λόγω των τεχνολογικών και κοινωνικών εξελίξεων. ∆υστυχώς, όμως, μαζί τους φαίνεται ότι χάνεται και μια αίσθηση ευγένειας». Και αυτήν εκφράζει ο Ντε Νίρο. Στην αρχή, οι σχέσεις μεταξύ τους είναι δύσκολες. «Η Τζουλ είναι εκπρόσωπος μιας γενιάς που παίρνει γρήγορες αποφάσεις: κάνε κλικ, τουίταρε, πόσταρε – είναι λοιπόν πολύ αγχωμένη, πιεσμένη», λέει η Χάθαγουεϊ. «Εμφανίζεται ο Μπεν, ο οποίος την ακούει. ∆εν την κρίνει, απλώς την αποδέχεται. Και αυτό γεννά μια ηρεμία. Οσα στοιχεία εκείνη θεωρεί απωθητικά πάνω της, αυτός τα θεωρεί δείγματα ανθρώπου που έχει αξία». Οι δυο τους γίνονται πολύ καλοί φίλοι και στον Μπεν η Τζουλ βρίσκει ένα αποκούμπι. Πρόκειται για μια κωμωδία για κάθε ηλικία («έχω φίλους 20χρονους και 83χρονους», λέει η ίδια, «και μπορώ να δω αυτό το φιλμ με όλους»).

Η Αμερικανίδα σταρ μιλάει με ενθουσιασμό για τον συμπρωταγωνιστή της. «Είσαι στα γυρίσματα και ξαφνικά ο Μπομπ (Ντε Νίρο) δεν είναι πια εκεί και δεν ξέρεις πώς συνέβη αυτό. Μοιάζει ίδιος αλλά… όχι. Είναι λίγους πόντους πιο κοντός και πιο μεγάλος σε ηλικία. Ξαφνικά, δεν μιλάς στον Μπομπ, αλλά στον Μπεν Γουίτακερ. Πώς το κάνει; Είναι κάτι μαγικό».

Η υποδοχή της ταινίας από την κριτική είναι πολύ θερμή: «Ο “Αρχάριος” μας καλεί να καθίσουμε αναπαυτικά σαν να μας ρίχνει μια κουβέρτα στα πόδια και μας ρωτά αν θέλουμε ποπ κορν. Eίναι μια όμορφη, παρηγορητική ταινία», έγραψαν οι Chicago Sun Times. Και ο κριτικός του Guardian: «Η Χάθαγουεϊ και ο Ντε Νίρο έχουν μεταξύ τους πραγματική χημεία και μέχρι το τέλος του φιλμ έχουν αναπτύξει κάτι που σπάνια βλέπεις στον κινηματογράφο: μια φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα που δεν είναι ερωτική ούτε οικογενειακή».

Μια γήινη γυναίκα

Μπορεί το λαμπερό και εύθραυστο παρουσιαστικό της να έβαλε την Αν Χάθαγουεϊ 4 φορές στη λίστα με τους 100 πιο όμορφους ανθρώπους του περιοδικού People, η ίδια όμως δεν είναι καθόλου… ντίβα – αντίθετα, είναι πολύ γήινη και μια γυναίκα με τσαγανό. ∆εν δίστασε, για παράδειγμα, πριν από λίγες μέρες να εκφράσει σαν μικρό παιδί τον ενθουσιασμό της βλέποντας την αγαπημένη της τραγουδίστρια Mariah Carey στην πρεμιέρα του «Αρχάριου» στη Νέα Υόρκη ούτε να παραδεχτεί σε συνέντευξή της στο Glamour ότι δεν την ενοχλεί που μεγαλώνοντας χάνει κάποιους ρόλους, γιατί και η ίδια στα 24 της πολλές φορές πήρε δουλειές που απευθύνονταν σε μεγαλύτερες γυναίκες. ∆εν φοβήθηκε να δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή είχε κατάθλιψη (και την ξεπέρασε χωρίς φάρμακα), ότι ξανάρχισε να καπνίζει όταν χώρισε το 2008 με τον επί τέσσερα χρόνια σύντροφό της, μεσίτη Rafaello Follieri (για να το ξανακόψει και να γίνει vegan λίγα χρόνια αργότερα), ή ότι ήθελε να γίνει καλόγρια, αλλά η σχέση της με τον καθολικισμό άλλαξε στα 15 της, όταν έμαθε ότι ο αδελφός της Μάικλ είναι γκέι. «∆εν μπορούσα να υποστηρίζω μια θρησκεία που δεν υποστηρίζει τον αδελφό μου». Σήμερα, όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις ή φιλανθρωπικές δραστηριότητες (για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γυναίκες και τα παιδιά), περνά το χρόνο με τον σύζυγό της από το 2012, Ανταμ Σούλμαν, επίσης ηθοποιό (αλλά όχι της δικής της… κλάσης) και σχεδιαστή κοσμημάτων, και τα δύο σκυλιά τους: ένα λαμπραντόρ, την Εσμεράλντα, και τον Εντουαρντ, τον οποίο υιοθέτησαν από καταφύγιο ζώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή