Οι Ρώσοι εντείνουν τους βομβαρδισμούς στα Συριακά εδάφη

Οι Ρώσοι εντείνουν τους βομβαρδισμούς στα Συριακά εδάφη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα στόχους του ISIS έχει βομβαρδίσει σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες η Ρωσία στα Συριακά εδάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι αεροσκάφη SU-34, SU-24M και SU-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους και κατέστρεψαν κυρίως μία θέση διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χάμα, αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών στην επαρχία Χομς, θωρακισμένα οχήματα στην επαρχία Ιντλέμπ και μία "θέση διοίκησης του ΙΚ" στην επαρχία Λαττάκειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, σε δηλώσεις του τόνισε πως οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία έχουν σκοπό την υποστήριξη του συριακού στρατού και πως θέτουν στο στόχαστρο τρομοκράτες και εξτρεμιστές που δρουν στις εκεί περιοχές.

«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του την Δευτέρα επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις της Ρωσίας διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή