Φοροκαταιγίδα αναμένει από τον κ. Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ

Φοροκαταιγίδα αναμένει από τον κ. Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνιακό σχεδιασμό και ελάχιστη ουσία διακρίνουν στις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Χαρ. Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ως απόδειξη αμηχανίας και στενά επικοινωνιακής διαχείρισης. Οι συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά εκτιμούν ότι οι διαρροές και οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για «πάγωμα» του ΦΠΑ δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση ότι το μέτρο τελικά δεν θα ισχύσει. Επί τούτου αναδεικνύουν ιδιαιτέρως τη ρητορική αλλά και ουσιαστική παγίδα την οποία κρύβουν τα λεγόμενα «ισοδύναμα» μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι σοβαρές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και θεωρούν επιβεβλημένη την άρση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ωστόσο αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να εντοπίσει τους τρόπους με τους οποίους θα αποφύγει όχι μόνο τον συγκεκριμένο φόρο, αλλά το σύνολο των βαρύτατων σχετικών μέτρων που έχει νομοθετήσει στο τρίτο μνημόνιο.

Σήμερα και αύριο, ημέρα ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων με τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά και οι αρμόδιοι εισηγητές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ θα επισημάνουν την ιδεολογική προσήλωση που φαίνεται να έχει ο κ. Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του στην επιβολή φόρων. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος θα αποτελέσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, θα καταγγείλουν και την υπερφορολόγηση, όπως την περιγράφουν, των αγροτών. Γενικώς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα εστιάσει ιδιαιτέρως σε ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τη μοναδική πληθυσμιακή ομάδα στην οποία επέτυχε διψήφιο ποσοστό ψηφοφόρων στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Η κ. Γεννηματά θα εμμείνει στις πέντε «κόκκινες» γραμμές του κόμματός της, θα αναδείξει τις αναπτυξιακές προτάσεις που προετοιμάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο θα κινηθεί σε γενικά υψηλούς τόνους.

Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη καθυστερούν για λίγες ημέρες οι διαδικασίες που αφορούν την πλήρωση των διάφορων τομέων του κόμματος. Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος θα συνεδριάσει επί τούτου την επόμενη εβδομάδα, ενώ και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, χρόνος ο οποίος κρίθηκε καταλληλότερος για τεχνικούς, κυρίως, λόγους.

Γ.Γ. Επικοινωνίας

Αναζητείται, μεταξύ άλλων, νέο πρόσωπο για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, την οποία ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου θα αφήσει, καθώς θα έχει αυξημένα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε και οι 17 βουλευτές της μικρής Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η αρμοδιότητα περί τα αναπτυξιακά, όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα από αρκετά στελέχη, εντός αλλά και πέριξ της Χαρ. Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή