Κέρδη στην Ευρώπη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Κέρδη στην Ευρώπη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, ύστερα από την ανακοίνωση για υποχώρηση του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο στο χαμηλό τετραμήνου, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Στη Wall Street, παρομοίως, ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν χθες πάνω από 1,5% λίγο πριν από το κλείσιμο, επειδή τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αυξάνουν τις πιθανότητες για καθυστέρηση στην αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Στην Πορτογαλία, όπου επικράτησε ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός στις εκλογές της Κυριακής, ο δείκτης PSI-20 ενισχύθηκε κατά 3,5%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αναρριχήθηκε 2,74% και η τιμή της Volkswagen έκλεισε με άνοδο 1,3%, αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει κατά 6,5%, στο ναδίρ πενταετίας. Στην Ισπανία ο δείκτης Ibex-35 και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 εμφάνισαν άνοδο 3,83% και 2,76%, αντίστοιχα. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,1215 δολάρια, κοντά στο υψηλό δεκαπενθημέρου της Παρασκευής. H τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 2,62% στα 49,35 δολ. το βαρέλι, λόγω σεναρίων ότι η Κίνα δρομολογεί μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή