Το νέο fashion brand της Reese Witherspoon

Το νέο fashion brand της Reese Witherspoon

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Reese Witherspoon πριν λίγους λάνσαρε το νέο fashion brand της, ‘Draper James’ , όπου μέσα από τον ρόλο της ως ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια θέλει να προωθήσει το νοτιοαμερικανικό στιλ στη μόδα. Το brand που είναι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές περιλαμβάνει ρούχα που εκφράζουν τις γυναίκες του αμερικανικού Νότου και μια μεγάλη χρωματική παλέτα που δεν περιέχει βέβαια το μαύρο. Όπως εξήγησε η Witherspoon σε μια πρόσφατη συνέντευξή της με το ‘Wall Street Journal’, «το μαύρο για εμάς είναι το μπλε σκούρο»!

«Πριν τρία χρόνια, όταν ταξίδευα στην Ατλάντα και το Νάσβιλ, παρατήρησα πόσα πολλά πολιτιστικά δρώμενα υπήρχαν στον Νότο στα μουσεία, στις μουσικές αίθουσες και στα εστιατόρια. Ταυτόχρονα με πλησίασαν και δύο νοτιοανατολικά brands για να τους εκπροσωπήσω. Δεν γνωρίζω τα Hamptons αλλά ξέρω καλά τον Νότο και συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα κενό», δήλωσε η ηθοποιός για την ιδέα της να ξεκινήσει το δικό της fashion brand. Η ίδια ως καλλιτεχνική διευθύντρια του ‘Draper James’ ασχολείται εκτός από την επιχείρηση και με την κολεξιόν: «Συνεργάζομαι με την ομάδα σχεδιαστών περίπου τρεις φορές τον μήνα κοιτώντας διάφορες κολεξιόν, βελτιώνουμε τα δείγματα, δουλεύουμε πάνω στα χρώματα και προσπαθούμε να κάνουμε την συλλογή συνεκτική. Βλέπουμε τι φοράει ο κόσμος και τι πουλάει. Η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλά ταξίδια σε εργοστάσια στην Νότια Καρολίνα και στην Τζόρτζια όπου προσπαθώ να ενθαρρύνω τον κόσμο».

Το νέο fashion brand της Reese Witherspoon-1

Η Reese Witherspoon φωτογραφίζεται για το Draper James

H Reese εξηγεί ότι οι γυναίκες του Νότου έχουν τους δικούς τους κανόνες για τη μόδα: «Φοράς τα ρούχα σου σαν ένα κοστούμι για να ξεκινήσεις την ημέρα. Πάντα είσαι ντυμένη πριν τις 10 το πρωί. Ντυνόμαστε (διαφορετικά) για να κάτσουμε στο αεροπλάνο και για να πάμε στο θέατρο. Κανείς δεν φοράει φόρμα για να πάει σε ένα εστιατόριο». Το ‘Draper James’ θέλει να τιμήσει τη νοτιοαμερικανική μόδα «εστιάζοντας στον συνδυασμό διαφορετικών κομματιών για την δημιουργία ενός κομψού look. Το να συνδυάζεις τα παπούτσια σου με την τσάντα σου δεν θεωρείται κάτι κακό στον Νότο. Είναι μια επιστροφή στα όμορφα ρούχα». Όπως εξηγεί η Reese, το brand δημιουργεί ρούχα σε μια πλούσια χρωματική παλέτα «με φωτεινά χρώματα και σχέδια» αλλά δεν περιλαμβάνει μαύρα ρούχα: «Το μαύρο για εμάς είναι το σκούρο μπλε. Ο κόσμος φοράει μαύρα στις κηδείες. Εγώ δεν φορούσα μαύρα όταν ήμουν πιο μικρή και δεν μου επιτρεπόταν να αγοράσω μαύρο παντελόνι μέχρι την ηλικία των 15 ετών».

Το νέο fashion brand της Reese Witherspoon-2

Φωτογράφηση για τη σειρά ρούχων του brand

Η ηθοποιός δηλώνει ενθουσιασμένη για τη νέα της επαγγελματική δραστηριότητα γιατί όπως λέει «είναι ωραίο να είσαι καπετάνιος του δικούς σου πλοίου, αλλά είναι σκληρή δουλειά». Όπως λέει, εξάλλου, της αρέσει η άμεση ανταπόκριση του κοινού για την κολεξιόν: «με τα social media ξέρεις άμεσα εάν αρέσει ή όχι κάτι στον κόσμο. Η αμεσότητα αυτή είναι πολύ ευχάριστη αλλά σημαίνει ότι πρέπει να επιταχύνεις την παραγωγή. Στις ταινίες, ο κύκλος αυτός διαρκεί πολύ περισσότερο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή