Ε.Ε.: Οικονομική βοήθεια 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές

Ε.Ε.: Οικονομική βοήθεια 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 9,9 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Τα κονδύλια πρόκειται να διατεθούν για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η παροχή βοήθειας αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Βουλγαρία η οποία θα λάβει 6,3 εκατ. ενώ το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα 16,9 εκατ. ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.

Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους καθώς και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το αίτημα για βοήθεια με 660 ψήφους υπέρ και 34 κατά με εισηγητή τον Βούλγαρο Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντρέι Νοβάκοφ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή