Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας παραδέχεται «λάθος» στον βομβαρδισμό νοσοκομείου

Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας παραδέχεται «λάθος» στον βομβαρδισμό νοσοκομείου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Αστον Κάρτερ δήλωσε σήμερα πως ο στρατός των ΗΠΑ εκφράζει τη «βαθιά του θλίψη» για την απώλεια ζωών στον αεροπορικό βομβαρδισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ενός νοσοκομείου στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν και παραδέχεται το λάθος του και εργάζεται για να διαπιστώσει τι πήγε λάθος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στις επιχειρήσεις τους για να αποτρέψουν την απώλεια ζωής αθώων ανθρώπων και όταν κάνουμε λάθη, τα παραδεχόμαστε. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα», δήλωσε με ανακοίνωση του ο Κάρτερ.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαλευκάνουμε αυτό το τραγικό περιστατικό, να μάθουμε από αυτό και να αποδώσουμε ευθύνες αν χρειαστεί», τόνισε ο Κάρτερ για την αεροπορική επίθεση που σκότωσε 22 ανθρώπους.

Νωρίτερα σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσαν πως εργάζονται υπό την υπόθεση ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου τους στην πόλη Κουντούζ το Σαββατοκύριακο αποτελεί "έγκλημα πολέμου".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή