Συνάντηση εκπροσώπων αστυνομιών, πλην ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση εκπροσώπων αστυνομιών, πλην ΕΛ.ΑΣ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας να καλέσει σε έκτακτη συνάντηση στο Βερολίνο εκπροσώπους από όλες τις αστυνομίες των κρατών – μελών εκτός της Ελλάδας.

Η συνάντηση αφορά, μεταξύ άλλων, θέματα διαχείρισης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση δεν θα παραστούν Ελληνες αξιωματικοί καθώς εάν επιβεβαιωθούν πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας οι γερμανικές αρχές κατ’ εξαίρεση δεν απηύθυναν πρόσκληση σε εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά επιβεβαίωσαν το γεγονός ωστόσο, δήλωσαν αδυναμία να ερμηνεύσουν τη στάση της γερμανικής διπλωματίας έναντι της Ελλάδας.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στα τέλη Αυγούστου, όταν η Ελλάδα δεν κλήθηκε να μετάσχει σε συνάντηση κορυφής που διοργανώθηκε στη Βιέννη και συμμετείχαν ηγέτες βαλκανικών χωρών όπως επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή