Πυρά Π. Πολάκη κατά προηγούμενων ηγεσιών του υπ. Υγείας

Πυρά Π. Πολάκη κατά προηγούμενων ηγεσιών του υπ. Υγείας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο για τα αυτοκίνητα, να πληρώνει 6.500 ευρώ τον χρόνο το ασθενοφόρο για σέρβις και ανταλλακτικά. Ούτε Λαμποργκίνι, ούτε Μπέντλεϊ να είχε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν είναι δυνατόν σε πολλά νοσοκομεία να πληρώνουμε για σίτιση το τριπλάσιο και τετραπλάσιο σε σχέση με πεντάστερα νοσοκομεία». Στις καταγγελίες αυτές προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας ουσιαστικά τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας ότι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το σύστημα διαφθοράς στις προμήθειες υλικών και υπηρεσιών. Οπως ανέφερε ενδεικτικά, το κονδύλι για σάκους κωλοστομίας ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι 120.000 Ελληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα, και οι δαπάνες για γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ ανήλθαν σε 47 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πολάκης εξήγγειλε μελλοντικές παρεμβάσεις στον τομέα των προμηθειών και συγκεκριμένα την πλήρη καταγραφή και κωδικοποίηση των υλικών και αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, καθώς και τον καθορισμό συγκεκριμένων τεχνικών-ποιοτικών προδιαγραφών και εύρους τιμής (συν-πλην 10% της αντίστοιχης τιμής των χωρών της Ε.Ε.) για κάθε κατηγορία υλικών που αγοράζουν τα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή