Ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Επ. Ανταγωνισμού

Ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Επ. Ανταγωνισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οχι άλλο χαρτί». Αυτός είναι ο στόχος που θέτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της, κάτι που θα οδηγήσει αφενός σε καλύτερη εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και πολιτών και αφετέρου σε ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων που εξετάζει.

Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών για το έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Επιτροπής Ανταγωνισμού», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση (Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση) και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων, καθώς και νομικοί παραστάτες που ειδικεύονται σε θέματα ανταγωνισμού, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Κυριτσάκη, αλλά και τα στελέχη της Αρχής και των αναδόχων εταιρειών, για τον τρόπο λειτουργίας και τις διοικητικές διευκολύνσεις που προσφέρει το νέο ψηφιακό σύστημα, το οποίο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων των συναλλασσομένων, καθώς πλέον δεν θα είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αρχή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και στα αποτελέσματα των δράσεών της. Υποστήριξε ότι το νέο σύστημα θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεών της, προσθέτοντας ότι το έργο αυτό αποτελεί μια «προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών από την Επιτροπή, που διασφαλίζει την ταχύτερη εξέταση των υποθέσεων και τη μέγιστη διοικητική της διαφάνεια» και ότι «διακαής στόχος της Αρχής είναι η Επιτροπή να γίνει όσο το δυνατόν πιο φιλική στον πολίτη και τον επιχειρηματία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή