Ποτάμι: Καταστροφικός ο κρατισμός Τσίπρα

Ποτάμι: Καταστροφικός ο κρατισμός Τσίπρα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τον ηθοποιό Μπιλ Μάρεϊ, που είχε εγκλωβιστεί να ζει και να ξαναζεί «τη μέρα της Μαρμότας», παρομοίασε χθες ο Στ. Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό, υπονοώντας πόσο κωμικοτραγική ήταν η προχθεσινή εικόνα του Αλ. Τσίπρα να ξαναδίνει τις ίδιες υποσχέσεις σαν να μην είναι εκείνος που κυβέρνησε το τελευταίο οκτάμηνο. «Οι περισσότερες από τις γενικόλογες υποσχέσεις που έδωσε είχαν διατυπωθεί σχεδόν απαράλλακτες και τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην έχει αντιληφθεί ότι το τρίτο μνημόνιο και η νέα φοροεπιδρομή είναι το αποτέλεσμα των δικών του καταστροφικών επιλογών που έκλεισαν τις τράπεζες με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Θέλοντας δε να καταδείξει ότι η νόσος της αριστερής ιδεοληψίας δεν έχει εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απομάκρυνση του κ. Λαφαζάνη και της δικής του πτέρυγας, έκανε και ένα ευρύτερο σχόλιο για τον κρατισμό που χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα. «Το χειρότερο είναι ότι από την ομιλία του απεδείχθη πως ακόμη και τώρα δεν αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος ανάκαμψης της οικονομίας είναι να υπάρξει φοροελάφρυνση των παραγωγικών ανθρώπων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα πια δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα προβληματικό κομματικό κράτος για την αναδιάρθρωση του οποίου ακούσαμε και πάλι μόνον ευχολόγια και καμία συγκεκριμένη πρόταση», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναλόγως οξείες ήταν οι παρεμβάσεις των βουλευτών του Ποταμιού χθες στη Βουλή. «Αντί για mea culpa και ταπεινότητα ο κ. Τσίπρας υπόσχεται και πάλι ανύπαρκτους παραδείσους», είπε ο Σπ. Λυκούδης, ενώ ο Σπ. Δανέλλης χαρακτήρισε «déjà vu» την ομιλία του πρωθυπουργού και υποστήριξε ότι ξαναζούμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, χωρίς γνώσεις και αντίληψη της πραγματικότητας, με πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές, αλλά με περίσσεια αλαζονείας και αυταρέσκειας». Σημειώνεται ότι το Ποτάμι εξέδωσε και χωριστή ανακοίνωση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αμφισβητώντας την ειλικρίνεια της δέσμευσης Τσίπρα να βρει ισοδύναμα μέτρα. Η Σεβαστουπόλεως κατήγγειλε ότι «στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση» και, προκειμένου να εκθέσει τον πρωθυπουργό, τον κάλεσε να υιοθετήσει τα ισοδύναμα μέτρα που έχει ήδη αντιπροτείνει το Ποτάμι.

Η συνέχεια της δομικής αντιπολίτευσης, την οποία φαίνεται πλέον να υιοθετεί το Ποτάμι, θα δοθεί σήμερα στη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης, όπως έλεγαν συνεργάτες του, προτίθεται να κάνει μια παρέμβαση έκπληξη και να μην αρκεστεί σε μια τυπική απάντηση σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή