Ενα τέλος και μία νέα αρχή για την Εθνική

Ενα τέλος και μία νέα αρχή για την Εθνική

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι Μπέλφαστ είναι από χθες το βράδυ οι διεθνείς, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τη Βόρειο Ιρλανδία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Πρόκειται για την προτελευταία υποχρέωση της Εθνικής μας, η οποία απογοήτευσε με την πορεία της στη διοργάνωση. Δύο στροφές πριν από το τέλος, είναι ουραγός με τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Μάλιστα και τους τρεις βαθμούς τους κατέκτησε σε εκτός έδρας ματς, με αντιπάλους τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Ο στόχος στα δύο ματς που απομένουν (το τελευταίο είναι με την Ουγγαρία και θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Καραϊσκάκη) είναι η κατάκτηση τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών, προκειμένου η ελληνική ομάδα να προσπεράσει τους Νήσους Φερόε (εφόσον γνωρίσουν ήττες στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις τους), για να μην τερματίσει στην τελευταία θέση. Αναμφίβολα, είναι απογοητευτική η παρουσία της Εθνικής μας και θα προσπαθήσει να αφήσει στο τέλος καλές εντυπώσεις, φιλοδοξώντας να κάνει μία νέα αρχή στην επόμενη χρονιά, στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Στην παρούσα φάση, το «τιμόνι κρατάει» προσωρινά ο Κώστας Τσάνας. Παραμένει άγνωστο το πρόσωπο το οποίο θα τον διαδεχθεί, αφού η διοίκηση της ΕΠΟ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση του προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην επόμενη διοργάνωση.

Στη λίστα των υποψήφιων προπονητών προστέθηκε ο Γκους Χίντινκ. Ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να έχει επαφές με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σημείο επαφής και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο έμπειρος τεχνικός φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας. Σε περίπτωση κατά την οποία ο 69χρονος τεχνικός μειώσει τις οικονομικές απαιτήσεις του στο ύψος των 650.000 ευρώ τον χρόνο, τότε οι συζητήσεις ενδέχεται να έχουν αίσιο τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ θα αναζητήσουν άλλη λύση. Κατά το παρελθόν, ο Χίντινκ έχει εργαστεί στις Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Νοτίου Κορέας. Επίσης, έχει περάσει από τους πάγκους των Τσέλσι, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης, Ανζί, Βαλένθια και Αϊντχόφεν.

Την ίδια ώρα, ο Ζορζ Λέεκενς διέψευσε πως έχει δεχθεί πρόταση από την ΕΠΟ για την Εθνική Ελλάδας. Ωστόσο, εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να εργαστεί στη χώρα μας. «Αν και δεν συνηθίζω να μιλάω για τέτοια θέματα, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δεχθεί πρόταση στην παρούσα φάση από την ελληνική ομοσπονδία. Πριν από μερικούς μήνες έλυσα το συμβόλαιό μου με την Τυνησία για λόγους ασφαλείας. Νομίζω τα πήγαμε αρκετά καλά με την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο 66χρονος Βέλγος προπονητής, ο οποίος έχει εργαστεί δύο φορές στην Εθνική Βελγίου, ενώ πέρασε και από τον πάγκο των Κλαμπ Μπριζ, Αντερλεχτ, Τραμπζονσπόρ, Ρόντα και Εθνικής Αλγερίας. Τελευταίος σταθμός του ήταν η Εθνική Τυνησίας, από όπου αποχώρησε πριν από περίπου τρεις μήνες.

Να σημειωθεί πως οι διεθνείς ολοκλήρωσαν την εν Ελλάδι προετοιμασία τους με μία προπόνηση χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ωστόσο, οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Φορτούνης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Ο πρώτος εξαιτίας κόπωσης και ο δεύτερος λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά από ένα κτύπημα που δέχθηκε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Και οι δύο, πάντως, υπολογίζονται από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή