«Λαβύρινθος», τέχνη στους δρόμους και τις ταράτσες της Κυψέλης

«Λαβύρινθος», τέχνη στους δρόμους και τις ταράτσες της Κυψέλης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ. Ενα πρωτότυπο art project που ξετυλίγεται όπως ένας «μίτος» μέσα σε δρόμους, σπίτια, άδεια μαγαζιά, εγκαταλειμμένα οικόπεδα και ταράτσες της Κυψέλης είναι η νέα, συναρπαστική πρόταση του χορογράφου Γιάννη Αντωνίου και της ομάδας του Kunst Stoff που για χρόνια είχε τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο. Το πρότζεκτ βασισμένο σε μια αρχική ιδέα του Γεράσιμου Αβλάμη, ο οποίος έχει την επιμέλεια μαζί με τον Γιάννη Αντωνίου και τον Σταύρο Αποστολάτο, γίνεται πραγματικότητα με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. «Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης» είναι ο τίτλος του πρότζεκτ που διακτινίζεται κυρίως γύρω από τον πειραματικό χώρο τέχνης bhive στη Φωκίωνος Νέγρη. Οι δράσεις του ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν έως τις 18 του μήνα. «Η ιδέα ενός παροδικού δημόσιου έργου τέχνης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής είναι να αναζωογονήσουμε την Κυψέλη, εμπνέοντας τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν, δημιουργώντας έτσι μια μακροπρόθεσμη κληρονομιά θετικού και βιώσιμου μετασχηματισμού από τετράγωνο σε τετράγωνο και από δρόμο σε δρόμο», λένε οι δημιουργοί του Λαβυρίνθου.

Η διαδρομή ξεκινάει από το εσωτερικό του bhive (Μηθύμνης 16) και συνεχίζεται στην περιοχή σε επτά συνολικά σημεία. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στον δεύτερο όροφο του bhive οι θεατές καλούνται να γίνουν μέρος του δρώμενου σε μια Open Experience που «απευθύνεται στις αισθήσεις» (κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 8 μ.μ.), ενώ το «Walking the Labyrinth» είναι μια διαδρομή σε διαφορετικά σημεία του bhive ανάμεσα σε εικαστικά έργα και περφόρμανς (κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 7 μ.μ.). Ανάμεσά τους είναι το «Fish on the Roof» του Γιάννη Αντωνίου στην ταράτσα, όπου οι δράσεις των ερμηνευτών συμπλέκονται με τους ήχους της πόλης.

Κατασκευές με όχι μόνιμο χαρακτήρα και μια αυτοσχέδια ορχηστρική περφόρμανς προτείνει ο Γεράσιμος Αβλάμης σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο επί της Δροσοπούλου και Τενέδου. Για τον Γιάννη Τσιγκρή η έμπνευση είναι ένα άδειο μαγαζί στο νούμερο 78 της Δροσοπούλου κι ένα δρώμενο που οι θεατές θα παρακολουθήσουν έξω από τη βιτρίνα. Σε υπόγειο της οδού Θήρας η Τζένη Αρσένη παρουσιάζει την εγκατάστασή της «Facing loss», μια ιστορία με ήρωες τις αναμνήσεις των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, και στον κήπο του ίδιου σπιτιού τρεις χορεύτριες και ένας μουσικός μεταμορφώνονται σε «Moving Pictures».

​​Πληροφορίες για τις δράσεις στο: 210-88.24.681. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή