Την Παρασκευή η απολογία Δαφέρμου

Την Παρασκευή η απολογία Δαφέρμου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη ο επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων, Κωνσταντίνος Δαφέρμος, που συνελήφθη την Τρίτη για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση εξοπλιστικών που ερευνάται απο τις δικαστικές αρχές.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τη διακίνηση μαύρου χρήματος σχετικά με την αγορά αντιαρματικών με την επωνυμία Κορνετ.

Πέραν του ιδίου, έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο γιος του και ένας στενός του συνεργάτης ηλικίας ογδόντα ετών οι οποίοι θα απολογηθούν επίσης την Παρασκευή.

Η σύλληψη Δαφέρμου –που δίδει νέα ώθηση στις έρευνες για το εν λόγω εξοπλιστικό πρόγραμμα– είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς προηγήθηκε εκείνη του επίσης γνωστού επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος και προφυλακίστηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος συνελήφθη όταν πριν από δύο ημέρες έφθασαν από την Ελβετία και την Αυστρία νέα στοιχεία που επιβεβαίωναν όσα είχε αποκαλύψει πριν από περίπου δύο χρόνια στις δικαστικές αρχές ο άλλοτε αναπληρωτής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας για δωροδοκίες και διακίνηση «μαύρου χρήματος» σε πολλά εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και στην αγορά των αντιαρματικών τύπου «Κορνέτ».

Από το άνοιγμα επίμαχων λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση προέκυψε η καταβολή στον ίδιο τον Αντώνιο Κάντα ποσού περίπου 800 χιλιάδες ευρώ που αντιστοιχούσαν στη δική του μίζα, την οποία ο ίδιος είχε αποκαλύψει και παραδεχθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή