EURO 2016: Σε κατάσταση «συναγερμού» οι Αλβανικές Αρχές για τον αγώνα με την Σερβία

EURO 2016: Σε κατάσταση «συναγερμού» οι Αλβανικές Αρχές για τον αγώνα με την Σερβία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται άπαντες στην Αλβανία, εκεί όπου αύριο, Πέμπτη, διεξάγεται ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και της Σερβίας για τα προκριματικά του EURO 2016. H πρώτη αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου του 2014 είχε τελειώσει άδοξα, αφού υπήρξε διακοπή στο 41ο λεπτό και εκτεταμένα επεισόδια από τους Σέρβους οπαδούς.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, βρέθηκε κοντά στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας του τονίζοντάς τους μεταξύ άλλων ότι το παιχνίδι της Πέμπτης αποτελεί «ιστορική πρόκληση για να δείξουμε ότι η χώρα ανήκει στο μέλλον και δεν αποτελεί πεδίο μάχης του παρελθόντος. Πρέπει να επιδείξετε εξαιρετική αξιοπρέπεια, εγκράτεια και ευρωπαϊσμό», είπε συγκεκριμένα.

Οι Αρχές της χώρας βρίσκονται επί ποδός, αφού υπάρχουν φόβοι για αντίποινα από τους οπαδούς της Αλβανίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, τόσο στα Τίρανα, όπου θα καταλύσει η σερβική ομάδα, όσο και στην πόλη του Ελμπασάν, όπου θα διεξαχθεί αύριο ο αγώνας. Για τον σκοπό αυτό κινητοποιήθηκαν χίλιοι πεντακόσιοι άντρες της αστυνομίας, ενώ, αύριο, την ημέρα του αγώνα, δύο ελικόπτερα της αστυνομίας θα εποπτεύουν τον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη του Ελμπασάν.

Παράλληλα, υπάρχει απαγόρευση διέλευσης και παρουσίας πεζών στους χώρους γύρω από το ξενοδοχείο που θα παραμείνει η Σερβία, όπως και και διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από τους δρόμους που θα περάσει το πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή των Σέρβων.

Στο γήπεδο δεν θα βρίσκονται οπαδοί της Σερβίας, εκτός από 60 φοιτητές που θα πάνε εκεί μεμονωμένα και όχι συγκεντρωμένοι σε κάποια κερκίδα του γηπέδου. Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσις ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να είναι ανάμεσα στους Σέρβους φοιτητές, αλλά για να αποφασίσει να μεταβεί στα Τίρανα θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για τους προσκεκλημένους στις εξέδρες των επισήμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είχε διακοπεί όταν ένα drone έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο του Βελιγραδίου, μεταφέροντας τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Οπαδοί των Σέρβων είχαν εισέλθει τότε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο 41ο λεπτό, γρονθοκοπώντας παίκτες των Αλβανών με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί, αν και αρχικά οι διαιτητές είχαν αποφασίσει η αναμέτρηση να συνεχιστεί.

Η οριστική διακοπή συνέβη έπειτα από αίτημα των Αλβανών οι οποίοι ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο προκειμένου να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την UEFA. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον αγώνα στα χαρτιά.

Για την υπόθεση οι Αρχές της Σερβίας είχαν συλλάβει τότε τον αδερφό του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, ως συνυπεύθυνο για το συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή