Προς ντιμπέιτ των υποψηφίων για ηγεσία Ν.Δ.

Προς ντιμπέιτ των υποψηφίων για ηγεσία Ν.Δ.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Εν μέσω, ενδεχομένως και υποβολιμαίων, σεναρίων για το εάν τελικά και οι τέσσερις υποψήφιοι θα φτάσουν μέχρι τέλους, κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τις βολές μεταξύ των υποψηφίων να είναι, πλέον, ευθείες. Και ενώ σήμερα συγκαλείται εκ νέου (ώρα 17.00) η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος με αντικείμενο τον χρόνο, τους όρους και το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, η πρόταση της διεύθυνσης της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των διεκδικητών, στα πρότυπα της αντίστοιχης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές, διαμόρφωσε την ατζέντα. Αλλωστε, η επικοινωνιακή τακτική των υποψηφίων και δη του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, που επί του παρόντος εστιάζει στον θεσμικό του ρόλο ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά, κυρίως, του κ. Απ. Τζιτζικώστα, που μέχρι σήμερα παραμένει, ουσιαστικά, εκτός τηλεοπτικών κάδρων, αποτελεί στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ των διεκδικητών.

Από το επιτελείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε άμεσα θετική αντίδραση στην πρόταση για debate, «χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας είχε υπογραμμίσει ότι «πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν ώστε να κάνουμε ένα διάλογο και μια αντιπαράθεση απόψεων για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη Νέα Δημοκρατία». Αυτονοήτως θετική ήταν και η αντίδραση του, ευρισκομένου σε συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος από την ίδια συχνότητα είχε εξαπολύσει, το πρωί, επίθεση προς τον κ. Απ. Τζιτζικώστα. «Θα πρέπει να γίνουν γνωστές οι θέσεις του, εγώ δεν τις γνωρίζω», ανέφερε για τον περιφερειάρχη, επιφυλάσσοντας και το δηκτικό «ο ηγέτης δεν νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος».

Πρώτα συνεννόηση

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά παρέπεμπαν σε προηγούμενη συνεννόηση των υποψηφίων, μέσω της ΚΕΦΕ, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι, αλλά και ο αριθμός των τηλεμαχιών. Οι ίδιες πηγές, κοντά στον υπηρεσιακό πρόεδρο της Ν.Δ., υπενθύμιζαν την πρόταση Μεϊμαράκη να διεξαχθούν δύο θεματικές συνδιασκέψεις ή και περισσότερες (πέντε), όπως πρότεινε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε ό,τι αφορά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που εμφανώς βρίσκεται στο στόχαστρο των τριών συνυποψηφίων του, αργά χθες το απόγευμα απάντησε και αυτός θετικά στην πρόσκληση – πρόκληση για το debate, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι σε μία τηλεμαχία θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι. «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που διευκολύνει τον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας», σημείωνε το επιτελείο Τζιτζικώστα, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στα νέα γραφεία επί της Πανεπιστημίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα μιλήσει αύριο στην Πάτρα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει σε Ημαθία και Πέλλα. Από την Κύπρο, σε μία επίσκεψη με έντονο εθνικό συμβολισμό, ξεκινάει τις περιοδείες του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου, θα επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ θα μιλήσει και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με αντικείμενο την εκπαίδευση. Το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κόρινθο και την επομένη στον Εβρο.

Οσον αφορά τον κ. Γεωργιάδη, που όχι τυχαία επιλέγει να αναδείξει τη μακεδονική καταγωγή του, επέλεξε ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του το εργοστάσιο στις Σκουριές.

Η πρόταση της διεύθυνσης της ΕΡΤ για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

 

Προς ντιμπέιτ των υποψηφίων για ηγεσία Ν.Δ.-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή