«Πρωθυπουργική» ομιλία από τον Στ. Θεοδωράκη

«Πρωθυπουργική» ομιλία από τον Στ. Θεοδωράκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη παρέμβαση έκανε ο Στ. Θεοδωράκης στη Βουλή, καθώς αντί απάντησης στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα προτίμησε να μιλήσει ως… πρωθυπουργός. Εξ αρχής μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού θέλησε να εξηγήσει γιατί επέλεξε το επικοινωνιακό αυτό εύρημα. «Ακούγοντας τον πρωθυπουργό αναρωτήθηκα αν εκτός από εκθέσεις ιδεών, έχει να μας πει κάτι άλλο ως νικητής και γι’ αυτό σκέφθηκα να ξεχάσω για λίγο ότι είμαι επικεφαλής ενός 4% και να σας πω τι θα έκανα εγώ στη θέση του» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν πάσχει από «μια ξαφνική κρίση μεγαλείου», αλλά ότι συναισθάνεται τις ευθύνες του, όπως θα όφειλε κάθε πολιτικός αρχηγός στη σημερινή συγκυρία. «Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε σαν το 4% να ήταν 40%», είπε αυτοσαρκαζόμενος ο κ. Θεοδωράκης και ιδού ποιες λύσεις απαρίθμησε, θέλοντας εμφανώς να εκθέσει τον κ. Τσίπρα:

Κυβέρνηση 20 ατόμων και δραστική μείωση των αναπληρωτών υπουργών. Κατάργηση ή συγχώνευση 490 νομικών προσώπων που έχουν κάτω από 20 υπαλλήλους. Απομάκρυνση σε 60 μέρες των διεφθαρμένων του Δημοσίου μέσω πειθαρχικών συμβουλίων. Δημιουργία ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων και εξυπηρέτηση όλων μέσω ΚΕΠ ή internet. Μετακίνηση 1.000 εφοριακών στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Επαναπατρισμός των μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς πρόστιμα. Μηδενική φορολογία για 5 χρόνια σε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας. Μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Αποκρατικοποιήσεις «και όχι κλωθογύρισμα των συμβάσεων αν δεν υπάρχει κάτι να αλλάξουμε». Ενοποίηση του ασφαλιστικού, καθώς «είναι αδιανόητο το 25% όσων συνταξιοδοτήθηκαν τον Μάιο να είναι κάτω των 55 ετών». Σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 22% εντός 4ετίας. Κατάργηση των δικαιωμάτων των αγροτών, καθώς «από τα 2,5 δισ. των επιδοτήσεων, τα 800 εκατ. τα παίρνουν όσοι έχουν άλλο επάγγελμα». Διορθώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου, διότι «δεν μπορεί να εξισούται ο έμπορος ναρκωτικών με αυτόν που χρωστάει στο Δημόσιο». Επέκταση των πειραματικών σχολείων και αγγλόφωνα πανεπιστημιακά τμήματα για την προσέλκυση ξένων σπουδαστών.

«Γιατί απομακρύνθηκε ο κ. Νικολούδης» ρώτησε καταληκτικά ο κ. Θεοδωράκης, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στην καταπολέμηση της διαφθοράς υπαναχωρεί. Προαναγγέλλοντας, τέλος, τη στάση του σε σχέση με τους νόμους του μνημονίου είπε ότι θα αποτρέψει το στραγγάλισμα της ιδιωτικής οικονομίας. «Δεν σας εμπιστευόμαστε, κ. Τσίπρα» κατέληξε και… επανερχόμενος στον αρχηγό ενός κόμματος του 4% είπε ότι οι 11 βουλευτές του Ποταμιού θα κάνουν τα πάντα «για να καταρρίψουν τις γραφικές προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στα λίγα καλά θα λέμε ναι, αλλά στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή