Απεβίωσε η χορογράφος Μαρία Κυνηγού – Φλάμπουρα

Απεβίωσε η χορογράφος Μαρία Κυνηγού – Φλάμπουρα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Τετάρτης η σπουδαία δασκάλα κίνησης και χορού, συνεργάτιδα του Κάρολου Κουν και του Θέατρου Τέχνης από το 1965, Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα.

 

Με σπουδές πιάνου και χορού, διπλωματούχος της σχολής Πράτσικα και μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα εξειδικεύτηκε στη μελέτη των προβλημάτων της ρυθμικής αγωγής και της μουσικής παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και δίδαξε στις περισσότερες ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού. Παράλληλα, εξέδωσε πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

 

Επί τριάντα χρόνια δίδαξε κίνηση και μουσική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Η πρώτη της συνεργασία με τον Κάρολο Κουν ήταν στην παράσταση των «Περσών» το 1965, ενώ η τελευταία παράσταση που χορογράφησε στο Θέατρο Τέχνης ήταν το 2006 στο Υπόγειο ο «Λιόντας».

 

Η Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα θα κηδευτεί στο Α' Νεκροταφείο σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, και ώρα 3 μ.μ., με πολιτική κηδεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή