Στον Γιούργκεν Κλοπ τα «ηνία» της Λίβερπουλ

Στον Γιούργκεν Κλοπ τα «ηνία» της Λίβερπουλ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος τεχνικός της Λίβερπουλ είναι από την Πέμπτη ο Γιούργκεν Κλοπ, αντικαθιστώντας τον πρόσφατα απολυθέντα Μπρένταν Ρότζερς.

Ο Γερμανός τεχνικός. 48 ετών, αναμένεται να υπογράψει από ώρα σε ώρα το νέο του συμβόλαιο με τους «κόκκινους», το οποίο θα έχει τριετή διάρκεια, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι απολαβές του.

Ο Κλοπ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2001 από τη Μάιντς, στην οποία είχε κρεμάσει τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής. Την οδήγησε για πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ, το καλοκαίρι του 2008.

Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αγωνιστική ανάκαμψη των Βεστφαλών, οι οποίοι υπό τις εντολές του κατέκτησαν δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το 2011 και το 2012, όταν μάλιστα πανηγύρισαν και το νταμπλ.

Έναν χρόνο αργότερα, έφτασε μια «ανάσα» από την κορυφή της Ευρώπης με την Ντόρτμουντ, χάνοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο από την Μπάγερν Μονάχου με 2-1 και αφού είχε αφήσει εκτός διοργάνωσης στα ημιτελικά την Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Απρίλιο του 2015 ανακοίνωσε ότι στο τέλος της περασμένης σεζόν θα άφηνε τον πάγκο του συλλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή