Μικρή πτώση μετά τρεις ανοδικές συνεδριάσεις

Μικρή πτώση μετά τρεις ανοδικές συνεδριάσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπόλυτα φυσιολογική κρίνεται η χθεσινή πτώση 0,30% του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού είχε προηγηθεί η επί τρεις μέρες άνοδος με κέρδη 6,10% για τον Βασικό Δείκτη. Εν όψει των ανακεφαλαιοποιήσεων, οι επενδυτές θα χρειαστούν κεφάλαια τα οποία είναι φυσικό ότι θα προέλθουν από μη τραπεζικές μετοχές.

Γι’ αυτό παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα κινήσεις trading από ξένα χαρτοφυλάκια που προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και να «χτίσουν» χαμηλότερες θέσεις, έτσι ώστε να εκμεταλλευθούν περαιτέρω άνοδο της αγοράς. Ολα βέβαια θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος του χρόνου.

Ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη διαμορφώθηκε στις 678,05 μονάδες, ενώ περιορίσθηκε η αξία των συναλλαγών στα 37,379 εκατ. ευρώ. Από τις τραπεζικές μετοχές ξεχώρισε αυτή της Εθνικής Τράπεζας που ενισχύθηκε 8,30% στα 0,535 ευρώ, ενώ αντίθετα οι άλλες 3 συστημικές τράπεζες υποχώρησαν σημαντικά. Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς έχασε 9,88% και διολίσθησε στα 0,073 ευρώ, η Alpha Bank υπέστη απώλειες 6,96% και διολίσθησε στα 0,107 ευρώ και ο τίτλος της Εurobank έχασε 4,17% στα 0,023 ευρώ.

H αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην εγχώρια αγορά ομολόγων αποτυπώνεται και στην αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας μετά από μακρά περίοδο επενδυτικής άπνοιας. Ηδη από τη Δευτέρα μέχρι και χθες οι συνολικές συναλλαγές ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ. Η ελληνική 10ετία είχε χθεσινή τιμή 73,25 λεπτά και απόδοση στο 7,61%. Η 5ετία είχε τιμή 90,40 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,0%, ενώ η 3ετία σημείωσε απόδοση 8,80% και τιμή στα 91,45 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή