Συμφωνία ολοκλήρωσης έργων ΕΣΠΑ μεταξύ στελεχών ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Συμφωνία ολοκλήρωσης έργων ΕΣΠΑ μεταξύ στελεχών ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συντονισμό δράσης έτσι ώστε να ολοκληρωθούν και να αποπληρωθούν τα περισσότερα από τα έργα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, με ταυτόχρονη προσπάθεια για την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20, συμφωνήθηκε σε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη και του προεδρείου της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στάθηκε στο θέμα της μεγαλύτερης δυνατής ένταξης μικρών Δήμων στο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, όπως και στην ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τις κοστολογήσεις των έργων χωρίς υπερχρεώσεις και υπερτιμολογήσεις. Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστο οι τελικές πληρωμές ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ, ενώ στο τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος θα ολοκληρωθούν και θα πληρωθούν έργα ύψους 4,5 δισ. ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή